Bijpost in finale indoor atletiek

Algemeen

Cor Bijpost heeft dit weekend de finale weten te bereiken van het NK indoor atletiek junioren.

Maar liefst drie atleten van AV Texel deden mee aan het kampioenschap voor junioren B (over 800 meter) dat in Apeldoorn werd gehouden. Zaterdag wist Bijpost, door zijn snelste tijd met ruim vier seconden te verbeteren tot 2.04.95 minuten verrassend de finale te bereiken. Naar eigen zeggen liep hij een vlakke race in zijn eigen tempo waardoor hij op de laatste 100 meter lopers kon inhalen die te snel van start waren gegaan. Hij werd daarmee onverwacht twee in de series. Jelle van der Duim en Hessel Arensman werden zevende en achtste. Van der Duim bleef daarbij slechts een seconde boven zijn eigen record, terwijl outdoor vaak snellere tijden gebruikelijk zijn. Arensman was een van de favorieten maar kon – herstellende van een blessure – zijn snelle tijden van vorig jaar niet benaderen. Zondag liep Bijpost in de finale 2.05.09 min., dus twee snelle tijden binnen twee dagen, wat hem de zevende plaats opleverde. Hij is, net als Jelle van der Duim, eerstejaars B-junior (geboren in 1997) en heeft dus de kans en de ambitie om volgend jaar nog beter te presteren. 'Volgend jaar wordt het leuk', aldus Bijpost.