Zwemmen in Molenkoog.
Zwemmen in Molenkoog. Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Zwembad Molenkoog beperkt weer open

Algemeen Coronavirus

Zwembad Molenkoog in Den Burg gaat dinsdag 2 juni onder voorwaarden alsnog open voor publiek.

De zwemcapaciteit is beperkt, er gelden aangepaste openingstijden en diverse maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Toiletten en douches zijn gesloten en het is volgens Molenkoog niet toegestaan om vóór het zwemmen gebruik te maken van de kleedhokken. Zwemmers krijgen het advies om thuis alvast onder hun kleding de badkleding aan te doen. Na het zwemmen mogen de kleedhokken wel gebruikt worden. De 1,5 meter afstand geldt ook in het zwembad.

Zwemmers moeten vooraf reserveren; dat kan maximaal drie keer per week (45 minuten per keer) zodat iedereen de mogelijkheid heeft te zwemmen. Reserveren kan via een link die abonnementhouders automatisch ontvangen. 

Kinderen van 6 jaar tot en met 12 jaar met een zwemdiploma mogen zonder begeleiding (uitzonderingen in overleg) vrij zwemmen, maar ook voor hen moet eerst gereserveerd worden. Een overzicht van de tijden is te vinden op de website van het zwembad.

De particuliere zwemlessen gaan dinsdag 2 juni ook alsnog van start, hiervoor hoeft niet gereserveerd te worden. Kinderen vanaf 5 jaar kunnen nog aangemeld worden bij het bad voor zwemles.

Abonnementen kosten in de voorverkoop (tot 1 juni) €40,15. Vanaf 2 juni kost een abonnement €46,25. Dat zijn aangepaste prijzen; aanvankelijk zag het er naar uit dat een abonnement in de voorverkoop €50,60 zou gaan kosten en vervolgens €59,50. Een dagkaartje kost €3,75 (en €2,05 voor 65-plussers)

Mensen met verkoudheidsklachten (loopneus, keelpijn, hoesten, benauwdheid of koorts) moeten thuisblijven. Dat geldt ook als er iemand in het huishouden koorts heeft.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 13 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3