Monique Krijnen-de Ridder is op kantoor aanspreekpunt van energiecoöperatie TexelEnergie
Monique Krijnen-de Ridder is op kantoor aanspreekpunt van energiecoöperatie TexelEnergie Foto: Gerard Timmerman

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

TexelEnergie: Groen, lokaal en klant zo goed mogelijk van dienst zijn

Algemeen

Honderd procent groene elektriciteit, lokaal opgewekt. Maar weinig energiebedrijven kunnen dat zeggen. TexelEnergie (TE) levert uitsluitend stroom die wordt opgewekt door wind of zon.

Niet alleen opgewekt op het eiland overigens, al staat die ambitie wel hoog in het vaandel “We willen als coöperatie ten dienste van het eiland en de Texelaars graag zelfvoorzienend zijn. Maar daar komt veel bij kijken, het vergt een lange adem”, vertelt Leo Timmers, voorzitter van de Raad van Commissarissen van de lokale energiecoöperatie. “We zijn aangesloten bij een organisatie van veertig lokale energiecoöperaties die samen voor honderdduizenden huishoudens energie opwekken. Verenigd in het duurzame energiecollectief OM, een facilitair bedrijf dat gezamenlijk de markt op gaat en de administratie verzorgt.” Coöperatief en zonder winstoogmerk, net als TexelEnergie.

Begin 2019 werd een roerige periode afgesloten. “Het huis is weer op orde”, stelt Timmers tevreden vast. “De administratie loopt goed. Het is héél fijn dat we op ons kantoor in Oudeschild nu een vast aanspreekpunt hebben in de persoon van Monique Krijnen-de Ridder.

Monique, geboren en getogen op Texel en op 1 november gestart bij TE, is voor veel Texelaars een vertrouwd gezicht. “Groen, lokaal en de klant zo goed mogelijk van dienst zijn. Dat spreekt mij erg aan. Als ik iemand aan de lijn krijg, dan is het best vaak iemand die ik ken.” Timmers: “Lokale kennis is belangrijk, iemand aan de lijn krijgen die je kent. Kom daar bij de callcenters van de grote maatschappijen maar eens om.”

Tevredenheid ook over het groeiend aantal klanten. “Je merkt dat mensen weer vertrouwen krijgen. We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in onze organisatie”, doelt Timmers onder meer op de uitvoering van het marketingplan. “Dat wordt nu beloond.”

TexelEnergie is een energiecoöperatie met veel vrijwilligers en zonder winstoogmerk. “Het geld dat we verdienen vloeit terug naar onze leden. Ook daarom is het belangrijk dat zij klant zijn of weer worden. We zijn er voor Texel en de Texelaars. Overigens hoef je als klant niet op Texel te wonen, we hebben zelfs heel wat klanten aan de overkant, tot in de verste uithoeken. Mensen die hier een vakantiehuisje hebben, willen graag alles op Texel houden. Dat past mooi in de gedachte die in deze coronatijd is gegroeid, om lokale ondernemers te steunen. Maar ook als je naar de overkant verhuist, hoef je je bij ons niet af te melden.”

Voor specialistische kennis, advies en ervaring werkt TexelEnergie onder meer samen met de Duurzame Energie Alliantie Texel (DATXL) “We hoeven niet alles helemaal zelf te doen, doelstelling is om het voor onze klanten zo goed mogelijk te doen.”

Het kantoor van TexelEnergie, Heemskerckstraat 46, 1792 AC Oudeschild, tel. 0222-314939, is geopend en telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag, van 9:00 tot 12:00 uur.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 2 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3