Afbeelding
Foto: Job Schepers

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Martine blij dat ze weer open is

Algemeen Gezond & Fit

Na zes weken gedwongen gesloten te zijn vanwege de coronacrisis is Beautysalon Martine weer geopend, maar dat betekent niet dat eigenaresse Martine Westerlaken stil heeft gezeten. Zij zit midden in een eenjarige opleiding tot orthomoleculair schoonheidsspecialist.

“Ik heb wekelijks les en het is enorm interessant. Ik zit iedere keer weer vol belangstelling te luisteren. Het is een specifieke opleiding bekeken vanuit voeding en orthomoleculaire suppletie. Het gaat over de werking van het lichaam en hoe stofjes biochemisch met elkaar samenwerken. Het houdt in dat je beter inzicht krijgt in hoe het lichaam biochemisch in elkaar zit, op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van voeding en orthomoleculaire suppletie en dit met betrekking op de huid”, vertelt Martine.

Als in het lichaam ergens iets fout gaat door tekorten of juist door overdaad aan verkeerde voeding, medicijnen, stress of genotsmiddelen, uit zich dat op een gegeven moment, er kunnen ontstekingen ontstaan. Je ziet aan de huid aandoeningen als bijvoorbeeld acne, couperose of rosacea, maar ook droge huid, roodheden, lang rood na een behandeling, zonneallergie, een vale huidskleur, schilfers, haaruitval, melasma (zwangerschapsmasker) of overmatig eelt.

“Waarom behaal je bij de ene klant meer resultaat dan bij de ander met dezelfde behandeling?” “Waarom lukt afvallen bij de één makkelijk en bij de ander juist niet?” “Waarom krijg je spataderen, striae, een frozen shoulder of zelfs hielspoor. Het lichaam geeft aan dat er iets niet op orde is.

“Dit kun je weer op de weg krijgen door je voeding aan te passen of op de juiste momenten te bewegen voor betere energie en soms suppletie als de tekorten te groot zijn of als stoffen niet of te weinig in voeding voorkomen. Supplementen zijn ook gewoon voeding, geconcentreerde voedingsstoffen. Denk hierbij aan vitamine, mineralen, kruiden, aminozuren, maar ook essentiële vetzuren. Je bent wat je eet, dat is de basis van je gezondheid”, vervolgt Martine.

Werkstoffen uit crèmes kunnen beter werken als de conditie van je huidcellen ook op orde is. Martine legt uit: “Dus meer profijt van twee kanten. Vitamine C heb je nodig om weefsel op te bouwen, maar is ook een anti-oxidant. Roken bijvoorbeeld rooft/ onttrekt 25 milligram vitamine C per sigaret, uiteindelijk eet je je bindweefsel op, je krijgt een slappere huid, maar ook meer kans op spataderen en bloedend tandvlees. Naast vitamine C heb je ook bouwstoffen nodig. Je kunt geen muur bouwen zonder bakstenen. Een tekort aan eiwitten zien we aan verminderde spieropbouw en een vermoeid gelaat.”

25 jaar

Inmiddels zit Martine 25 jaar in het vak, hetgeen dit jaar niet zo gevierd kan worden als ze eigenlijk had gedacht. "Dan maar de 26ste verjaardag groots vieren. Vieren we dan meteen dat ik de opleiding orthomoleculair schoonheidsspecialist heb afgerond. De schoonheidssalon van Martine is te vinden aan de Wilhelminalaan en Martine werkt alleen op afspraak.

Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 4 uur geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 7 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 9 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 9 uur geleden 8
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 10 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 10 uur geleden 21
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 10 uur geleden 18
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 10 uur geleden 5