Weer medaille voor turnster GOS

Algemeen

Caleta Kager van GOS uit Oudeschild heeft zaterdag bij turnwedstrijden in Schagen een bronzen medaille behaald. Ze turnde een mooie wedstrijd bij de pupillen 2, zevende divisie, en behaalde 12,60 punten op de balk en 13,00 bij de sprong.

In dezelfde categorie turnden Elisa Polderman, Femke Kalf, Lente van der Vis en Asha Zijm een wisselende wedstrijd. Elisa Polderman begon met een slechte balkoefening die 9,90 punten opleverde, maar kreeg op de vloer de mooie score van 13,05. Bij de sprong behaalde zij met een mooie overslag zelfs 13,55 punten, maar bij de ongelijke brug liet ze punten liggen. Ze was de laatste in de wedstrijd, wat ten koste ging van haar concentratie. Lente van der Vis liet op ieder onderdeel punten liggen. Ze eindigde als zesde, net achter Femke Kalf, die veel verbeteringen liet zien ten opzichte van de vorige wedstrijd. Asha Zijm deed het goed bij de sprong en op de ongelijke brug. Ondanks dat ze drie keer van de balk viel, behaalde ze daar toch hogere punten dan de vorige keer en ook haar vloeroefening was heel netjes. Zij eindigde op de achtste plaats.

Tess Zegel, Meike Pol en Thirza Schulze, de D2 kwamen uit in een grote groep met 38 deelnemers. Meike Pol deed het goed bij de sprong, op de ongelijke brug en de vloeroefening. Het liep echter fout bij de balk, waardoor haar puntentotaal wat terugzakte. Thirza Schulze liet veel punten liggen bij de sprong en de vloeroefening, maar Tess Zegel had een goede dag en leverde goede prestaties op de ongelijke brug, waar ze 12,65 punten behaalde. Luna Hedalgo stond er alleen voor. Hannah Roeper, die samen met haar uitkomt bij de pupillen 1, zesde divisie, kon door een blessure niet meedoen. Hedalgo behaalde 13,10 punten bij de sprong en 12,50 op de brug. De balkoefening was wat wankel, maar dat maakte ze goed met een zeer solide vloeroefening, waarvoor ze 12,85 punten behaalde. Met slechts 0,05 punten verschil eindigde ze op de zesde plaats.

 

 

Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 47 minuten geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 1 uur geleden 2
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 1 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 2 uur geleden 2
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 2 uur geleden 6
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 2 uur geleden 3
Afbeelding
Lintje voor moeder van het Glazen Paleis Algemeen 2 uur geleden 11
Afbeelding
Lintje Klaas van den Berg voor inzet G-team Algemeen 4 uur geleden 65