Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Kerken in actie: Paasbloemen voor Texelaar als teken van leven

Divers

Wie iemand kent die aan een bloemetje toe is, de deur niet uit kan of bemoediging nodig heeft, kan zaterdag 11 april bij de protestantse kerken in Den Burg, Den Hoorn, De Waal, Den Hoorn, Oosterend, De Cocksdorp, Oudeschild en De Koog gratis een bos bloemen ophalen om weg te geven.

De actie “Paasbloemen voor Texelaars: een teken van leven” is een initiatief van protestante gemeenten Waddenkerk Den Burg en Waal-Koog-Den Hoorn.

“Zondag is het Pasen, één van de belangrijkste feesten van het christelijk geloof. Ook de protestante gemeenten op Texel vieren dat Christus is opgestaan. Nu bijeenkomsten niet mogelijk zijn en veel mensen thuis moeten blijven, willen we hen “een teken van leven” aanbieden. Daarom staan er zaterdag tussen 10:00 en 14:00 uur bossen bloemen klaar bij de protestante kerken. “Er is genoeg en de voorraad wordt tussentijds aangevuld, dus het is niet nodig om allemaal om 10:00 uur te komen”, meldt het kerkbestuur.

Bij de bloemen zit een kaartje met een Texels lentetafereel waarop degene die de bos doorgeeft en persoonlijke boodschap en zijn of haar naam kan zetten.

Ook bij het doorgeven van deze bloemen is het van belang afstand te houden tot elkaar. Zowel bij het afhalen van de bloemen als bij het bezorgen. “Leg de bloemen op de stoep of hang ze aan de voordeur. Neem daarna of daarvoor contact op met degene voor wie ze zijn. Geef zo het leven door, niet het virus.”

Met de bloemenactie steunen de kerken ook de Texelse producenten van de bloemen. Het gaat om de families Uitgeest (De Koog), Poede (Schorrenweg), Terpstra (Den Hoorn) en Lap (Den Hoorn).

Afbeelding
Lintje Klaas van den Berg voor inzet G-team Algemeen 1 uur geleden 24
Afbeelding
Tentoonstelling 'Gezichten van Noord-Holland ' bij Museum Kaap Skil Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Marc van Rijsselberghe geridderd Algemeen 1 uur geleden 9
Afbeelding
Hennie Huisman Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 1 uur geleden 15
Afbeelding
Lintje voor Anneke Dekker Algemeen 1 uur geleden 6
Afbeelding
Klaas Dirk Koorn Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 3 uur geleden 27
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Peter Betsema Algemeen 3 uur geleden 76
Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 19 uur geleden