Grens
Grens Foto: Aangeleverd

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Grens wel open, reizen niet aantrekkelijk

Algemeen Coronavirus

De grens tussen Nederland en Duitsland blijft de komende tijd open, maar reizen naar Nederland wordt er niet aantrekkelijker op.

Dat is gisteren via meerdere media duidelijk geworden. Er leek aanvankelijk sprake van dat de grens met Duitsland in verband met de corona-crisis volledig op slot zou gaan, maar daar heeft de deelstaat Noordrijn-Westfalen maandag een stokje voor gestoken.

De grens tussen Nederland en Duitsland blijft open, maar dan alleen voor noodzakelijk grensverkeer. Niet-noodzakelijk grensverkeer wordt aan beide kanten van de grens opgeroepen om thuis te blijven.

Nog een extra ding: Duitsers die vanaf komende vrijdag 10 april toch de grens zouden oversteken voor een meerdaags verblijf in Nederland , moeten bij terugkomst in Duitsland uit voorzorg twee weken in thuisquarantaine.

Dat maakt het voor Duitse gasten extra onaantrekkelijk om tijdens de Paasdagen voor vakantie naar bijvoorbeeld de Waddeneilanden af te reizen.

Bondskanselier Merkel deed eerder ook al het verzoek aan haar landgenoten om niet naar het buitenland te reizen en premier Rutte riep Duitse gasten eveneens op om tijdens de Paasdagen thuis te blijven.

De grens is wel open gebleven, omdat de grensregio’s in Nederland en Duitsland teveel met elkaar verweven zijn om daar alles op slot te doen.

Diverse Texelse ondernemers benadrukten de afgelopen dagen in een film op de social media dat gasten normaal gesproken van harte welkom zijn op Texel, alleen nu vanwege de corona-crisis worden verzocht even niet naar het eiland te komen.

Afbeelding
Lintje voor moeder van het Glazen Paleis Algemeen 5 minuten geleden
Afbeelding
Lintje Klaas van den Berg voor inzet G-team Algemeen 1 uur geleden 34
Afbeelding
Tentoonstelling 'Gezichten van Noord-Holland ' bij Museum Kaap Skil Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Marc van Rijsselberghe geridderd Algemeen 2 uur geleden 11
Afbeelding
Hennie Huisman Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 2 uur geleden 19
Afbeelding
Lintje voor Anneke Dekker Algemeen 2 uur geleden 6
Afbeelding
Klaas Dirk Koorn Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 3 uur geleden 27
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Peter Betsema Algemeen 3 uur geleden 78