De huidige situatie aan boord van de Texelstroom; het buffet is gesloten, mensen is gevraagd in de auto's te blijven en voetgangers/fietsers moeten verspreid uit elkaar gaan zitten tijdens de overtocht.
De huidige situatie aan boord van de Texelstroom; het buffet is gesloten, mensen is gevraagd in de auto's te blijven en voetgangers/fietsers moeten verspreid uit elkaar gaan zitten tijdens de overtocht. Foto: Johan Habing

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

TESO: beroep op aanpassingsvermogen

Algemeen Coronavirus

De Raad van Commissarissen van TESO doet een beroep op het aanpassingsvermogen nu de veerdienst het aantal afvaarten van de boot heeft geminderd.

Dat komt naar voren in een brief die de Raad van Commissarissen heeft opgesteld. Veel mensen hebben volgens hen begripvol gereageerd op de maatregelen, enkele echter duidelijk niet. Onderstaand de brief van de Raad van Commissarissen van TESO.

-------------------------------------------------

De corona-crisis raakt ons allen hard. We mogen slechts hopen dat het bij financieel-economische gevolgen blijft, dat we die kunnen dragen en dat we gezond blijven. Ook TESO ontkomt niet aan de gevolgen en het was onvermijdelijk dat wij maatregelen moesten nemen.

Veel reizigers hebben op een begripvolle manier gereageerd op de maatregelen die TESO heeft doorgevoerd. Wij willen hen graag hartelijk bedanken daarvoor.

De dienstregeling werd aangepast nadat duidelijk was dat de vervoersvraag met 75 á 80 procent zou dalen. Nog steeds varen wij van 6:00 tot 21:30 uur dagelijks tien keer heen en weer. En op zondag vanaf 7:00 uur. In een commerciële onderneming zou een dergelijke dienstregeling ondenkbaar zijn. Het verlies alleen al in de maand april bedraagt naar verwachting tussen de 800.000 en 1.000.000 euro, in plaats van een begroot positief maandresultaat van 600.000,- euro.

TESO is echter een maatschappelijke onderneming en niet voor niets ‘eigen’. De directeur stelt terecht dat we de pijn eerlijk moeten verdelen. In goede jaren sparen wij voor nieuwe schepen. In de huidige periode gebruiken we de reserves om voor u te blijven varen.

Helaas reageert niet iedereen begripvol. Enkele mensen hebben dit duidelijk aan TESO laten blijken. De minister-president heeft dinsdag een oproep aan ons allen gedaan om in deze tijd extra aardig en begripvol te zijn. Ook heeft hij aangegeven dat deze tijd om aanpassingsvermogen vraagt. Dat herkennen wij.

Wij hopen voor iedereen dat deze crisis snel voorbij zal zijn en bovenal dat we gezond blijven. Ondertussen verzorgt TESO de dienstregeling zoals die thans geldt. Daar mag u op rekenen!

Raad van Commissarissen TESO, 

Franck van den Broeck

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 10 uur geleden 10
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 12 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30