Logo texelsecourant.nl
De RK-kerk in Den Burg.
De RK-kerk in Den Burg. (Foto: Jeroen van Hattum)
Coronavirus

RK-kerken open om kaarsje op te steken

De Rooms-katholieke kerk heeft de kerken op Texel opengelaten, zodat individuele bezoekers een kaarsje kunnen opsteken en in gebed kunnen gaan.

Dat heeft het bisdom Haarlem-Amsterdam laten weten. De katholieke kerken laten ook op woensdagavond om 19:00 uur de kerkklokken luiden als teken van verbondenheid en troost met de parochianen en alle eilandbewoners.

Mensen die behoefte hebben aan pastorale zorg kunnen volgens de parochie op Texel contact opnemen met één van de priesters.

Er worden voorlopig geen vieringen gehouden in de katholieke kerken op het eiland. Komende zondagochtend 29 maart kan wel vanaf 10:30 uur via NH Nieuws de eucharistieviering gevolgd worden die dan in de kathedraal in Haarlem wordt gehouden. Deze viering kan eveneens op de live-stream van de website van het bisdom bekeken worden.

De diensten van de Doopsgezinde Gemeente Texel (beginnend op zondag om 10.00 uur) zijn de komende tijd te volgen via de website van 'Kerkdiensten gemist'. Hetzelfde geldt voor de diensten van de Protestantse Gemeente die via 'Kerkdienst Gemist' en via Radio Texel (zondag om 10:00 uur en woensdag om 18:00 uur) te volgen zijn.

De diensten van de Gereformeerde Gemeente op Texel gaan eveneens door. De leden van de gemeente is verzocht wel zoveel mogelijk thuis mee te luisteren en niet naar het kerkgebouw te komen.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik vind dat we op Texel in het algemeen goed geïnformeerd worden wat betreft het coronavirusReageren!