Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Gemeente komt Texelaars tegemoet

Algemeen Coronavirus

De gemeente verstuurt de komende tijd geen aanslagen voor de toeristenbelasting (van 2019) en de reclamebelasting naar Texelse ondernemers om hen financieel tegemoet te komen.

Dat heeft de gemeente op haar site laten weten. Ondernemers krijgen de aanslagen voor de gemeentelijke belastingen naar verwachting pas later in het jaar

Texelse ondernemers kunnen tot 15 april ook een bijzonder uitstel van betaling voor alle gemeentelijke ontheffingen (behalve de leges) en facturen bij de gemeente aanvragen. Dan komt er uitstel tot 31 augustus, waarna ondernemers het geld alsnog in één keer of gespreid kunnen betalen.

Texelaars kunnen bij de gemeente eveneens uitstel van betaling aanvragen voor de OZB, de rioolbelasting en de afvalstoffenheffing.

De gemeente neemt de komende tijd geen incassomaatregelen, zoals aanmaningen of dwangbevelen, als bedrijven openstaande posten hebben. Voor openstaande facturen kan ook uitstel van betaling worden aangevraagd.

Volgens burgemeester Michiel Uitdehaag heeft de gemeente de liquiditeit in huis om het uitstel van betalingen op te vangen.

De verwachting is dat de inkomsten op het gebied van de toeristenbelasting en het parkeervignet zullen gaan afnemen. Dat kan volgens de burgemeester al wel gevolgen hebben voor de begroting van 2020.

Gasten die momenteel hun bezoek aan Texel annuleren als gevolg van het corona-virus kunnen de al betaalde kosten voor het parkeervignet terugkrijgen. Dan gaat het om de jaar- en weekkaarten. 

Gasten die voor restitutie in aanmerking willen komen, kunnen een mail sturen naar gemeente@texel.nl met daarin naam, kenteken en IBAN (rekeningnummer). "De kosten worden dan geretourneerd en het vignet wordt uit het systeem gehaald."

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 8 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45