Zwemmers voor de haven van Oudeschild.
Zwemmers voor de haven van Oudeschild. Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Texelfonds steunt zwemmers en poëzie

Algemeen

Het Texelfonds heeft €1600,- gedoneerd aan Zwemclub TX’71 als bijdrage in de vervanging van de motor van een bootje waarmee de zwemmers tijdens trainingen op zee worden begeleid.

In de bestuursvergadering van februari besloot het Texelfonds tevens een poëzieproject van de bibliotheek financieel te steunen. Het project richt zich op leerlingen van 2 HAVO/VWO van de OSG in Den Burg. Zij leren daarbij ‘op een coole manier’ om hun gevoelens te uiten en om te zetten in gedichten. Ze schrijven deze op borden en presenteren die tijdens de cultuurmaand Lange Juni aan publiek. Dat gebeurt ter gelegenheid van de kunstmanifestatie Dichter bij Zee bij strandslag paal 9. In dit geval gaat het om een bedrag van €1273,-.

In de voorbereiding op een uitvoering van de Johannes Passion van J.S. Bach ontvangt Amici Cantus een bedrag van €1000,- uit het deelfonds *Lof der Zotheid*. De Johannes Passion wordt op Texel zelden gespeeld. Het Texelse koor werkt bij dit project samen met Barokorkest Eik en Linde en diverse solisten. Het concert is op 15 maart in de katholieke kerk van Den Burg.

Artex krijgt €500,- voor de organisatie van een Popkorendag. Popkoren uit het hele land verzorgen op deze dag, 17 mei, optredens in Question Plaza en het Glazen Paleis.

Het Texelfonds doneert ook een bedrag van €1000,- aan de organisatie van de Gezondheidsbeurs. Deze wordt komende donderdag gehouden en is bedoeld om het bewustzijn op het gebied van gezondheid bij leerlingen van de Texelse basisscholen te vergroten.

Martine van Huntum en haar team zijn al jaren de specialist in gezichtsbehandelingen.
Beauty Outline is de personal trainer voor je huid Advertorials 52 minuten geleden
Eilanddichter Fiet van Beek draagt Tegenspraak voor.
TEGENSPRAAK Algemeen 1 uur geleden
Steenlopers.
De Lezersfoto - Steenlopers Algemeen 5 uur geleden
Burgemeester Mark Pol en raadslid Nick Ran legden zaterdagavond een krans op de Algemene Begraafplaats in Den Burg ter gelegenheid van Dodenherdenking.
Eerbiedwaardige Dodenherdenking Texel Algemeen 16 uur geleden
Pepijn Dros en Gelein Jansen in gesprek met elkaar.
Podcast Terugkijken: Tussen twee vuren Algemeen gisteren
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #46 Yvon Jaspers Algemeen 4 mei, 10:30
Cor Zijm bovenop zijn eigen meierblis.
De Lezersfoto - Vreugdevuren op Texel Algemeen 4 mei, 08:00 4
Afbeelding
Het uitwerken van je bouwplan Advertorials 3 mei, 18:30