Logo texelsecourant.nl
Uitsnede van de cover van het nieuwe boek dat Tessa van Daalen schreef.
Uitsnede van de cover van het nieuwe boek dat Tessa van Daalen schreef. (Foto: Evalien Weterings)

Boek: Paardrijden voor je plezier

Hoe traint Carl Hester? Hoe bouwt Frédèric Pignon zo'n goede band op met zijn paarden? Hoe gaan bekende dressuurmensen om met evenwicht of rijden hun paarden aan de teugel? Welke tips geven vermaarde paardendierenartsen om je paard gezond te houden?

Vragen die worden beantwoord in het boek "Paardrijden voor je plezier – Aan de slag met dressuurtraining", geschreven door Tessa van Daalen.

"Door mijn werk voor hippische vakbladen verkeer ik in de gelukkige omstandigheid dat ik bij beroemde paardenmensen mag meekijken en ze het hemd van het lijf kan vragen. Omdat ik naast schrijver zelf ook dressuurruiter, instructeur en jurylid ben, verkeer ik daarmee in een bijzondere positie. Wat opvalt is dat mensen die echt wat voorstellen het geen enkel probleem vinden om hun kennis te delen. Ik heb er ongelooflijk veel van geleerd en veel aan te danken. Daar zat ook wel eens iets bij dat, eenmaal thuis te paard, niet zo uitpakte als ik dacht. Dat schreeuwde om een boek. Een eerlijk verhaal vol kennis, maar ook met mijn mislukkingen. Zodat ik jullie daar allemaal voor kan behoeden. En gelukkig vond ik een hele goede, enthousiaste uitgever die mijn visie deelde. Het resultaat is een boek waar ik echt heel trots op ben."

De foto's zijn gemaakt door Evalien Weterings, de fotomodellen zijn de Texelse amazones Eva van der Linde, Sabine van der Star-Eelman en MayBritt Grootenboer (die instructeur is bij manege Kikkert).

Het boek is voor €19,95 te bestellen bij Mediaboek.nl of Bol.com.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik vind dat we op Texel in het algemeen goed geïnformeerd worden wat betreft het coronavirusReageren!