De evenementenhal op De Krim.
De evenementenhal op De Krim. Foto: Puur zsa zsa zsu

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Glazen versie van Texelse klassieker op Horecabeurs

Algemeen

Jutter in glazen fles, Texelse lammeren bij de entree en een indoor proeftuin. Zo maar wat ingrediënten van WHIER, de hospitality- en horecabeurs die maandag en dinsdag gehouden wordt in de Evenementenhal Texel op De Krim.

Veelzijdig programma op Horecabeurs Whier

Een divers aanbod met een duurzame insteek geeft een nieuw karakter aan de horecabeurs op Texel. Het evenement bestaat uit een beurs, pop-up restaurant en indoor proeftuin. Met inmiddels ruim 500M2 ingevulde beursvloer, presenteert WHIER een divers aanbod aan deelnemers. Op whier.nl vindt men alle deelnemers, onderverdeeld in de categorieën 'food, drinks, supplies, design en services'. "De vernieuwde versie heeft innovatie, inspiratie en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zin hebben om het 'anders te willen doen'. Niet alleen de bekende grote namen of Texelaars zullen de revue passeren, maar juist ook veel kleinschalige producenten en start-ups", vertelt Valerie Jongeneel van de organisatie.

Pop Up Restaurant

Onder leiding van chef-kok Joram Timmerman van restaurant het Kook Atelier op Oost, kan men van een lunch en diner genieten. De gerechten die worden geserveerd voldoen aan de vijf principes van Dutch Cuisine; cultuur, gezond, natuur, kwaliteit en waarde. De organisatie wil zo de aandacht vestigen op de ambacht en het ingrediënt, zoals het Texelse lams- en rundvlees. De bezoeker reserveert een businesslunch of -diner en proeft zo verschillende ingrediënten, geleverd door verschillende deelnemende standhouders. De online reservering voor het pop up restaurant kan via www.whier.nl

Texels vlees

Tijdens de beurs wordt aandacht gevraagd voor het lokale vlees: van lam tot rund. Om te voorkomen dat de schapen uit het Texelse landschap en van de Texelse menukaart verdwijnen, hebben de Texelse schapenboeren zich verenigd als Schapeneiland Texel. Daarnaast zal ook het Texelse rundvlees in de kijker worden gezet. "Mooi om het Texelse vlees een podium te geven. Er komt veel te veel (en al meer) buitenlands vlees naar ons eiland. En we hebben hier zoveel moois", stelt schapenboer Jan Willem Bakker. Tot slot is er aandacht voor 'vergeten' groenten, of ondergewaardeerde vissoorten, schelp- en schaaldieren.

Een nieuw glazen jasje

Tijdens WHIER presenteert De Wit Dranken een primeur, speciaal voor de horeca: het Juttertje in een glazen fles. Dit is niet uitsluitend gedaan uit het oogpunt van milieu, maar ook voor het gemak voor de horeca ondernemer. De kruiken moeten apart afgevoerd worden, terwijl de glazen flessen nu met al het overige glas in de glascontainer gedeponeerd kunnen worden. De kruik verdwijnt overigens niet uit het schap, de glazen fles is een aanvulling op het assortiment. Daarnaast zullen er ook twee nieuwe lokale bieren worden gelanceerd. Tijdens WHIER kan de bezoeker ook kennismaken met vegan wijn, lokaal gebrouwen bier of 'groen' bier. De bezoeker kan zelfs zijn eigen CO²-voetafdruk bepalen door een boom aan te planten.

Maandag 10 februari van 17:00 – 22:00 uur en dinsdag 11 februari van 10:00 – 17:00 uur. De toegangskaarten worden via de deelnemers verspreid. Tot 9 februari geniet men van gratis kaarten met de code WHIER2020. Meer info, programma, reserveren voor pop-up restaurant en tickets via www.whier.nl

Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 4 uur geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 7 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 9 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 9 uur geleden 8
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 10 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 10 uur geleden 22
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 11 uur geleden 18
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 11 uur geleden 5