Werner Kuip in actie
Werner Kuip in actie Foto: DVO

Dit artikel is geschreven door
DVO Biljartvereniging

Door Vriendschap Ontstaan in 1983. www.biljartenoptexel.nl

Kuip, Balk en Vendel periodewinnaars biljarten DVO

Algemeen

De 2e periode van de biljartcompetitie libre bij de biljartvereniging DVO is gespeeld. Bij de vrijdagavond competitie is Werner Kuip als eerste geëindigd, op de maandagavond Ries Balk, op de donderdagavond Wilfred Vendel.

Tot halverwege december was Werner Kuip in de vrijdagavondcompetitie nog in de middenmoot te vinden. Maar vooral de laatste maand schoot hij op de ranglijst omhoog, om aan het einde van de 2e periode als periodewinnaar te eindigen. Insiders weten hoe het komt dat hij ineens alles wint.

Robbin Nieuwenhuis zet de opgaande lijn in de 2e periode door en tekende voor de hoogste serie (24) en het hoogste gemiddelde (3,14) in de 2e periode.

De bovenste plaats op de maandagavond competitie wordt al wekenlang ingenomen daar Ries Balk. Hij eindigt als winnaar van deze periode met een forse voorsprong op de nummers twee (Henk Roeper) en drie (Dirk Leegwater). De hoogste serie werd hier gespeeld door Gijs Berger (25).

In de donderdagavond competitie is het al wekenlang dringen geblazen in de top. Uiteindelijk komt Wilfred Vendel toch nog met een ruime voorsprong op Ruud Beers als periodewinnaar uit de bus. Op de donderdag is Marc Prins met een gemiddelde van 4,6 over de 2e periode en de hoogste serie (81) duidelijk de beste speler.

Behalve libre-competities worden er bij DVO ook nog bandstoot en driebanden-competities gespeeld. Halverwege het biljartseizoen staat Ries Balk met een gemiddelde van 0,48 bij de driebanders bovenaan de ranglijst, op de voet gevolgd door Cor Elsendoorn. De hoogste series in deze discipline werden gemaakt door Elsendoorn en Cor Huisman (6).

Adrie Barhorst werd vorig seizoen kampioen bandstoten bij DVO en aast erop om dat kunststukje dit seizoen te herhalen. Hij is op de goede weg en staat bovenaan de ranglijst. Er zijn de komende twee maanden nog heel wat punten te verdelen en zijn belagers (m.n. Roel Riegman en Ruud Beers) zullen er alles aan doen om zijn titel prolongatie te verijdelen.

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 11 uur geleden 10
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 13 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30