Afbeelding
Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

"Den Hoorn verfraaien met bloemen"

Algemeen

Vervanging van het bankje van Ferry, spelletjesavonden voor de bewoners en verfraaiing van dorp en omgeving met bloemen.

Het waren ideeën die afgelopen week naar voren kwamen op de inspiratieavond van het Texelfonds in Den Hoorn. Bewoners konden in het kader van het project 'Verrijk je Buurt' ideeën aanbrengen ter verbetering van het dorp.

Bewoners van 't Horntje waren eveneens van de partij. Die kwamen met ideeën voor een jeu de boulesbaan en voetbaldoelen in het buurtschap.

Vanuit Den Hoorn werd ook voorgesteld een tweede klok in het Hoornder kerkje te hangen, maar dat past volgens het Texelfonds niet binnen de financiële voorwaarden van het project. Per idee is maximaal drieduizend euro beschikbaar. Het idee wordt wel met interesse bekeken door het bestuur van het Texelfonds.

Het thema 75 jaar vrijheid leidde volgens het Texelfonds tot ideeën als een herinneringsblad of een speciale fietstocht.

De volgende inspiratieavonden van het Texelfonds zijn dinsdag 28 januari in 't Skiltje in Oudeschild, dinsdag 4 februari in De Buureton in Den Burg, dinsdag 18 februari in De Hof in De Koog en woensdag 26 februari in het Eierlandse Huis in De Cockdorp. Alle keren is de inloop vanaf 19.30 en beginnen de avonden om 20.00 uur.