Afbeelding
Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

"Den Hoorn verfraaien met bloemen"

Algemeen

Vervanging van het bankje van Ferry, spelletjesavonden voor de bewoners en verfraaiing van dorp en omgeving met bloemen.

Het waren ideeën die afgelopen week naar voren kwamen op de inspiratieavond van het Texelfonds in Den Hoorn. Bewoners konden in het kader van het project 'Verrijk je Buurt' ideeën aanbrengen ter verbetering van het dorp.

Bewoners van 't Horntje waren eveneens van de partij. Die kwamen met ideeën voor een jeu de boulesbaan en voetbaldoelen in het buurtschap.

Vanuit Den Hoorn werd ook voorgesteld een tweede klok in het Hoornder kerkje te hangen, maar dat past volgens het Texelfonds niet binnen de financiële voorwaarden van het project. Per idee is maximaal drieduizend euro beschikbaar. Het idee wordt wel met interesse bekeken door het bestuur van het Texelfonds.

Het thema 75 jaar vrijheid leidde volgens het Texelfonds tot ideeën als een herinneringsblad of een speciale fietstocht.

De volgende inspiratieavonden van het Texelfonds zijn dinsdag 28 januari in 't Skiltje in Oudeschild, dinsdag 4 februari in De Buureton in Den Burg, dinsdag 18 februari in De Hof in De Koog en woensdag 26 februari in het Eierlandse Huis in De Cockdorp. Alle keren is de inloop vanaf 19.30 en beginnen de avonden om 20.00 uur.

Afbeelding
Texel deze week - 30 november Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Lezing over getijverschijnselen Algemeen 18 uur geleden 2
Afbeelding
STM zeer verheugd met verhoging gemeentelijke subsidie Algemeen 29 nov., 15:05
Afbeelding
Muziekvereniging D.E.K Hoornder kerk Algemeen 29 nov., 14:15
Afbeelding
Texelse evenementen: koop of verkoop tickets via VVV Texel Algemeen 29 nov., 13:00
Afbeelding
Gun ieder kind een glimlach tijdens de feestdagen Algemeen 29 nov., 12:30 3
Afbeelding
7 tegen 7 voetbal S.V. Oosterend Sport 29 nov., 09:43
Afbeelding
Derde loop crossseizoen in De Dennen Algemeen 29 nov., 08:30