Logo texelsecourant.nl

Artex Kamerkoor zingt Bach en meer!

Op zondagmiddag 19 januari om 15.00 uur kunt u in het Hoornderkerkje luisteren naar het Artex Kamerkoor. Zij zingen een concert met de titel “Fried und Freud”. Onder leiding van Ellen Verburgt en met medewerking van Naomi Rubinstein op cello en Arie Abbenes op klavecimbel hoort u muziek uit de Barokperiode, uit de 17e en 18e eeuw.

Prachtig koorjuweeltjes van componisten als Orlando di Lasso en Josquin des Prez. Kleine motetten - dat wil zeggen stukken voor koor met een geestelijke tekst. Teksten over vrede en vreugde, over hoop en toekomst. Een mooi begin van dit nieuwe jaar!

Als instrumentaal intermezzo hoort u een stuk van Vivaldi voor cello en continuo. Italiaans Barok dus, speels en sprankelend. Het concert eindigt met een hoogtepunt, het motet Jesu, meine Freude van Johann Sebastian Bach, een stuk wat u gehoord moet hebben. Met als basis een oude koraalmelodie maakt de componist gebruik van al zijn talenten en alle muzikale mogelijkheden van het koor. Een absoluut geweldig en indrukwekkend slotstuk. Wees van harte welkom op zondag 19 januari in Den Hoorn!

Het concert heeft geen pauze en de toegang bedraagt € 7,50. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Artex en Nauta Boek.

Artex Kunstenschool
School of the Arts, music school, dance school, theatre school and courses fine arts
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Een dam tussen Schotland en Noorwegen, plus één tussen Frankrijk en Engeland ter bescherming tegen de zeespiegelstijging van enkele meters. Goed plan?Reageren!