Logo texelsecourant.nl

Voorleesdagen bij de bibliotheek

Voorleesdagen bij Bibliotheek Texel

Van 22 januari tot en met 1 februari is het 10 dagen lang voorleesfeest in Nederland. Tijdens deze dagen staat het voorlezen aan jonge kinderen centraal. De bibliotheek programmeert diverse activiteiten voor peuters en kleuters rond het bekroonde prentenboek 'Moppereend' van Joyce Dunbar.

Voorleesontbijt met de burgemeester

De Voorleesdagen gaan woensdag 22 januari feestelijk van start om 9. 00 uur met een voorleesontbijt in de bibliotheek . Gezellig van een lekker ontbijtje genieten en luisteren naar het bekroonde prentenboek 'Moppereend'. Burgemeester Michiel Uitdehaag komt speciaal naar de bibliotheek om het boek voor te lezen. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen. Deelname is gratis. Aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl

Voorlezen XL

Woensdagmiddag 22 januari wordt 'Moppereend' ook voorgelezen in de bibliotheek. Dat gebeurt met hulp van het vertelkastje. De aanvang is om 15.00 uur en de toegang is gratis. Na afloop van het voorlezen gaan de kinderen knutselen. Aanmelden is niet nodig.

Voorstelling Wapperkids

De Wapperkids geven dinsdag 28 januari in de bibliotheek een interactieve voorleesvoorstelling voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Deze voorstelling met gebaren en liedjes is opgebouwd rond het bekroonde prentenboek. De voorstelling wordt drie keer gespeeld: om 9.00 uur, 10.00 uur en 11.00 uur. Kaartjes kosten € 2,50 en zijn verkrijgbaar via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie van de bibliotheek.

De Nationale Voorleesdagen zijn speciaal gericht op kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Voorlezen aan jonge kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en vergroot de woordenschat. Maar bovenal is voorlezen leuk. Zo worden kleintjes grote lezers. Een jeugdabonnement op de bibliotheek is helemaal gratis. Peuters en kleuters die tijdens de Voorleesdagen lid worden van de bibliotheek krijgen een leuk vingerpoppetje van Moppereend cadeau. Zolang de voorraad strekt.

Bibliotheek Texel
Met meer dan 600.000 bezoekers en ruim 36.000 leden is KopGroep Bibliotheken de grootste culturele instelling in de Noordkop
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik vind het jammer dat de Sportraad ermee stopt.Reageren!