Logo texelsecourant.nl
Het cadeau van het Texelfonds aan de Texelse samenleving.
Het cadeau van het Texelfonds aan de Texelse samenleving. (Foto: )

Texelfonds start bijeenkomsten buurtinitiatieven

Het Texelfonds begint komende week aan een ronde langs alle dorpen om het project voor buurtinitiatieven met belangstellenden te bespreken.

Het gaat om het project 'Verrijk je buurt' dat in het kader van het 15-jarig bestaan van het Texelfonds is opgezet. Als bewoners van een buurt met elkaar een idee hebben om iets te doen dat ten goede komt aan hun buurt kunnen ze daarvoor op het moment een bijdrage tot maximaal €3000,- van het Texelfonds krijgen.

De eerste bijeenkomst is woensdagavond 15 januari in het dorpshuis in De Waal. De andere data zijn vrijdag 17 januari in Oosterend, woensdag 22 januari in Den Hoorn, dinsdag 28 januari in Oudeschild, dinsdag 4 februari in Den Burg, dinsdag 18 februari in De Koog en woensdag 26 februari in De Cocksdorp. Alle bijeenkomsten zijn in de dorpshuizen en beginnen om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur, met twee consumpties en koek gratis).

Texelaars hoeven volgens projectleider Tessa van Daalen en bestuurslid Piet Heijnen van het Texelfonds niet direct met uitgewerkte plannen te komen; het hebben van ideeën is voldoende. Tijdens de bijeenkomsten wordt bekeken wat voor ideeën er allemaal zijn en of er mogelijk meer mensen zijn met soortgelijke ideeën, zodat er kan worden samengewerkt. Met behulp van een speciale placemat, die kan worden ingevuld, wordt bekeken wat de haalbaarheid van een idee is. De bijeenkomsten worden bijgewoond door bestuursleden van het Texelfonds en dorpswerkers van Texels Welzijn om de avonden te begeleiden.

In maart worden alle verzoeken door het Texelfonds beoordeeld. Het geld is afkomstig uit het IJspegelfonds dat een paar jaar geleden werd gevuld met de ton die overbleef van alle perikelen met Landsbanki in IJsland. Voor verzoeken die niet via 'Verrijk je buurt' worden gehonoreerd, bekijkt het Texelfonds of er andere mogelijkheden zijn voor een bijdrage.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik vind het jammer dat de Sportraad ermee stopt.Reageren!