Logo texelsecourant.nl
Nieuw leven tijdens de voorstelling in 2019
Nieuw leven tijdens de voorstelling in 2019 (Foto: Jeroen van Hattum)

Nieuw leven speelt 'De Grote Omloop'

Toneelvereniging Nieuw Leven uit Oudeschild speelt 18 en 25 januari vanaf 20:00 uur in dorpshuis 't Skiltje de voorstelling 'De Grote omloop'. Een volksspel in vijf taferelen, geïnspireerd op de cursiefjes "De Bierstrateeg" en "De Grote Omloop" door J.J. Hermans.

Een 'ouderwets leuke voorstelling'. Maar met die beschrijving wordt dit toneelstuk tekort gedaan. Met de successen van 'En toen was geluk heel gewoon', 'Het schaep met de vijf pooten', 'Moeder, ik wil bij de revue' en andere nostalgische TV-series, is 'ouderwetsch' weer nieuwerwets geworden.

'De Grote Omloop' is eigenlijk een gezellige komedie over de belevenissen in een dorp anno 1964. In het dorpscafé komt iedereen en overal wordt over gepraat. Dan komt een dorpeling met het lumineuze idee om te proberen het voor elkaar te krijgen dat er een tussensprint van de wielertour in het dorp gehouden kan worden. Want dat zou nog eens een impuls voor het dorp kunnen betekenen. Kaarten: mevrouw Van Beek, De Ruyterstraat 118, tel. 313008.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik vind het jammer dat de Sportraad ermee stopt.Reageren!