Logo texelsecourant.nl

Inzameling koffiepunten voor voedselbank

De Stichting Broodnodig op Texel en Lions Club Texel zamelen de komende weken koffiepunten van Douwe Egberts in voor de Texelse voedselbank.

De koffiepunten kunnen gedoneerd worden in speciale inzameldozen die bij de supermarkten van Albert Heijn in Den Burg, de Jumbo in Den Burg en De Koog en de Plus in De Cocksdorp staan. De dozen staan eveneens bij de supermarkten van Koot in Oosterend, Kalverboer in Oudeschild en Goënga in Den Hoorn. Koffiepunten kunnen ook ingeleverd worden bij het Rode Kruisgebouw aan de Jonkerstraat 13 in Den Burg.

De ingezamelde koffiepunten worden bij Douwe Egberts ingewisseld voor pakken koffie, zodat de voedselbank die in 2020 aan de voedselpakketten kan toevoegen. Volgens coördinator Josje van den Berk van de voedselbank zou het mooi zijn als mensen thuis rondkijken of zij nog ergens koffiepunten hebben liggen waar niets mee gebeurt. 'Laten liggen is zonde, je kunt er andere mensen een dienst mee bewijzen." De inzamelingsactie loopt tot het eind van het jaar.

Texelaars die koffiepunten willen aanmelden, kunnen ook contact opnemen met Josje van de Berk (06-19179598) of Jeroen van Hattum (06-13676650). De voedselbank en de Lions zamelen al een paar jaar gezamenlijk koffiepunten van Douwe Egberts in voor pakken koffie. Dat leverde in 2018 op Texel bijna driehonderd pakken koffie waar de voedselbank langere tijd gebruik van heeft kunnen maken.

De actie loopt tot het eind van het jaar. Landelijk zamelen de komende maand in totaal 122 Lions Clubs en 60 voedselbanken waardepunten van Douwe Egberts in voor pakken koffie.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik ben blij dat Texelpop terugkeert.Reageren!