Kaarten.
Kaarten. Foto: Klaverjassen Bethel

Dit artikel is geschreven door
Klaverjasclub Den Burg

Een gezellige avond voor leden en gasten

Kikkert en Caspers stelen de show

Algemeen

Piet Kikkert heeft met invaller Fenny Caspers de achtste ronde van de competitie klaverjassen gewonnen. Bas Tromp en Frans Stark moesten iets inleveren, maar blijven riant aan de leiding.

Piet Kikkert moest vaste partner Petra Brands missen, maar vond in routinier Fenny Caspers een uitstekende vervanger. Na een rustig begin liepen de scores naarmate de avond vorderde alleen maar op. Na een mooie serie van 1580, 1788, 1801 en 2163 stopte de teller bij 7332 punten. Daarmee herstelden Kikkert en Brands zich uitstekend na de horror-score van enkele weken geleden en staan zij weer keurig op de tiende plaats.

Carlo Bos en Cees Vinke pakten de tweede plaats met 7188 punten. Het leek een modale avond te worden maar een geweldige uitschieter van 2717 punten in de laatste boom maakte de hele avond alsnog goed. Bos en Vinke stijgen daarmee van negen naar vijf in het klassement. Hans Westdorp en Meijert Laan haalden een keurige derde plaats met 7037 punten. Die score kwam tot stand dankzij vier regelmatige overwinningen. Westdorp en Laan bezetten nu de zesde plaats in het klassement.

Lieuwe van der Veen en Co Koomen knabbelden wat punten van hun achterstand af door vierde te worden met 6575 punten. Zij blijven tweede in het klassement. Marja en Martien Bakelaar spelen dit jaar wat wisselend. Deze avond zaten ze aan de goede kant van de score en pakten zij de vijfde plaats met 6547 punten. Daarmee blijven zij zevende in het klassement. Het gemiddelde was met 6258 punten aan de hoge kant. Er werden 25 marsen gespeeld.

In het algemeen klassement blijven Tromp en Stark aan de leiding, op enige afstand gevolgd door Van der Veen en Koomen. Daarachter valt een gat van bijna 2000 punten. Zwaneveld en Moree staan nog steeds derde, maar het verschil tussen nummer drie en tien is slecht 1200 punten. Een hele grote middenmoot dus. 

Michelle de Vries presenteert de podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 8 mei 2024 Algemeen 3 uur geleden
De film 'Mama' is op Texel gemaakt en er doen ook jonge Texelaars aan mee.
Moederdagpremiére film Mama Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Texel zoekt een Medewerker Gemeentewinkel 7 uur geleden
Afbeelding
Nieuwenhuis beste biljarter bij DVO Sport 7 mei, 13:30 1
Het Familietoernooi bij ZDH.
Familietoernooi voor voetballers bij ZDH Sport 7 mei, 11:00 1
Afbeelding
Molens De Traanroeier en Het Noorden geopend op Open Molendag Algemeen 7 mei, 10:17
Schilderij uit de expositie ‘Texels Landschap’ gemaakt door Joke Keijzer-Schraag
Expositie 'Texels Landschap' in De Twaalf Balcken Cultuur 7 mei, 09:29
Een vat Texels Geheim 2024 aan boord van de reddingboot.
Texels bier voor jubilerende KNRM Algemeen 6 mei, 10:30 1