Logo texelsecourant.nl

Lezing IVN StrunerKids: 'Het verdwenen plastic'

Donderdagmiddag 21 november om 15.00 uur komt Maaike Goudriaan, onderzoeker bij het NIOZ, in de bibliotheek een lezing geven voor basisschoolkinderen over het plastic in de zee.

Plastic komt veel voor omdat het licht, goedkoop en waterdicht is. Het wordt veel gebruikt, maar het levert helaas ook veel afval op. Een deel van dat afval komt in de zee terecht. We kunnen berekenen hoeveel plastic er in zee is gekomen, maar we kunnen niet alles terugvinden. Hoe kan dat? Wat gebeurt er met plastic in zee? Waar komt het terecht? Breekt het af? En welk effect heeft dat in de zee?

Maaike Goudriaan doet onderzoek naar de afbraak van plastic in zee, de wisselwerking tussen microben en plastic en het effect van zonlicht op plastic. Zij gaat vertellen wat we hier nu al over weten, maar ook over haar onderzoek in zee en in het laboratorium.

Deze lezing wordt georganiseerd door Natuurvereniging IVN Texel. Elke maand organiseert deze vereniging een activiteit voor basisschoolkinderen onder de naam IVN StrunerKids. De ene keer is dat een excursie, de andere keer wordt er gebouwd voor en in de natuur en deze keer is het een kinderlezing  over 'Het verdwenen plastic' in het kader van het thema 'Duurzaamheid' van de bibliotheek.

Deze gratis lezing is voor kinderen vanaf 6 jaar en wordt gegeven in de bibliotheek in Den Burg, Drijverstraat 7. Het begint om 15:00 uur en het duurt ongeveer een uur. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar texelsenatuurstruners@gmail.com. Vol=vol.

Bibliotheek Texel
Met meer dan 600.000 bezoekers en ruim 36.000 leden is KopGroep Bibliotheken de grootste culturele instelling in de Noordkop
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik ga speulen met Ouwe Sunderklaas:Reageren!