Afbeelding
Foto: Roparun

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Goede Doelen Veiling Oosterend

Algemeen

Maar liefst 145 kavels gaan er onder de hamer gaan  tijdens de Goede Doelen Veiling op zaterdagavond 9 november in de Bijenkorf in Oosterend. De opbrengst komt in z'n geheel ten goede aan voetbalclub SV Oosterend, de Roparun/Texelrunners en muziekvereniging Excelsior.

Vrijwilligers van deze organisaties klopten bij particulieren, winkeliers en andere ondernemers aan om spullen beschikbaar te stellen voor de veiling. "Het was doorpakken, maar vrijwel nergens stootten we onze neus, 99 procent van de gevraagden gaven gehoor aan onze oproep. Zodra we iets toegezegd kregen, zetten we dat gelijk in de app, om te voorkomen dat dezelfde personen door een andere vrijwilliger werden benaderd", vertelt mede-initiatiefnemer en SVO-voorzitter Wim Westdorp. De dorpscommissie van Oosterend stelt de Bijenkorf gratis beschikbaar.

Onder het gevarieerde aanbod o.a. dertig seconden gratis winkelen in een modezaak, een fraai horloge, een Batavus bromfiets, een fust bier van 50 liter, een rondleiding door de eendenkooi van Spang, een air fryer en een keukenmessenset van Jamie Oliver. Bijzonder ook de garagehouder die 5 bonnen van €50,- aan benzine beschikbaar stelt. In dezelfde categorie 'bijzonder' ook een voetbalshirt van FC Volendam en een vogeltentje (in schutkleuren). Onder het aanbod ook schapenvachten en meerdere schilderijen, onder meer ééntje van de Slufter. Decoratief ook een sfeerlamp, door Ed Witte gemaakt van een oude handboormachine. Verder een EHBO/preventiecursus ter waarde van €500,-.

Ook voor de inwendige mens is op de veiling het nodige te halen. Dinerbonnen bij diverse restaurants en andere eetzaken. Zoals een etentje voor vier personen. En ook een maaltje van vijftig sliptongetjes, een kavel dat wordt gecombineerd met een collectie speciaalbier. In andere gevallen wordt er ook wel een fles wijn aan een kavel toegevoegd. Voor de liefhebbers van Juttertje omvat het aanbod een fles met liefst drie liter van het plaatselijke brouwsel. Westdorp: "Ik heb me het lazerus gesjouwd, bij het ophalen van de fles." Onder de hamer gaan ook fietstassen, kinderzitjes, bowling-, kart-, zwem- en andere arrangementen. Ook een rondvlucht voor één persoon in een zweefvliegtuig en een kerstworkshop bij Erna voor twee personen.

Bij elkaar dus 145 kavels. De Goede Doelen Veiling begint zaterdag 9 november om 19:30 uur, de zaal is open vanaf 18:30 uur, zodat de kavels van dichtbij kunnen worden bekeken.

De spullen worden onder de hamer gebracht door veilingmeesters Jan Bloem en Edgar Klippel, die elkaar steeds na twintig kavels afwisselen. De opbrengst gaat in z'n geheel naar de drie genoemde doelen. Het geld wordt gelijk verdeeld. Westdorp: "We kunnen het allemaal goed gebruiken en hopen daarom dat er flink wordt geboden."

Voor kopers ligt bij binnenkomst in de Bijenkorf een catalogus en een koopkaart klaar, waarmee kan worden geboden. Deze kost €2,50 en biedt tevens kans op de deurprijs van €100.- contant, beschikbaar gesteld door Bungalowverhuur De Muy.

De kavels worden ter plekke afgerekend, pinnen is mogelijk. Foto's van alle kavels zijn te zien via deze link: https://flic.kr/s/aHsmJ45DQD

Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 1 minuut geleden
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 16 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 21 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35