Logo texelsecourant.nl
De vestiging van Bakker Timmer aan de Stenenplaats.
De vestiging van Bakker Timmer aan de Stenenplaats. (Foto: )

Tweemaal goud voor Bakker Timmer

De Hoornderring en Texelse Speculaas van Bakker Timmer zijn door het Bakkerij Centrum in Wageningen bekroond met goud. De geanonimiseerde producten worden beoordeeld op bijvoorbeeld vorm, kleur, geur en smaak/aroma.

Om in aanmerking te komen voor een Gouden Bekroning moet het product aan hoge eisen voldoen. De score wordt uitgedrukt in maximaal 5 gouden medailles per onderdeel. Wanneer een product op 3 onderdelen de maximale score haalt en op alle andere onderdelen niet lager scoort dan een 4, verdient het de titel Bekroond met Goud. De bakkerij mag de titels zes maanden dragen.

Texelse speculaas

De beoordeling van de speculaas kreeg maar liefst vijf medailles voor de onderdelen structuur, eeteigenschappen en smaak en vier gouden punten voor Afwerking/ verzorging en de uitwendige kleur.

Hoornderring

De Hoornderring - een echte klassieker op het eiland - werd op nog meer punten beoordeeld. De eeteigenschappen en smaak van de basis en van de vulling werden maximaal beoordeeld. De Overige aspecten kregen vier van de vijf medaillepunten. Een knappe prestatie.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De snelheid op de verbindingswegen van en naar alle Texelse dorpen op 80 km/uur houden of naar 60 km/uur?Reageren!