Logo texelsecourant.nl
Pieterjan van Kerckhoven op Vlaamse doedelzak
Pieterjan van Kerckhoven op Vlaamse doedelzak

Vliers Festival bij Artex

Komend weekend doen ruim 100 deelnemers vanuit het hele land mee aan Vliers, het festival voor Vlaamse en Ierse muziek! Drie dagen lang zijn er bij Artex workshops zang, fluit, fiddle, pipes, Vlaamse doedelzak, draailier, harp, gitaar, bodhrán en samenspel.

Er komen maar liefst 3 Ierse muzikanten van grote klasse naar het eiland: Mick O'Brien (uilleann pipes), Aoife Ni Bhriain (fiddle) en Brendan Mulholland (fluit). Daarnaast zullen 3 toppers uit de Vlaamse scene als geen ander gedegen les komen geven: Wouter Vandenabeele (samenspel), Jeroen Knapen (DADGAD-gitaar) en Naomi Vercauteren (jeugdsamenspel). Ook de leden van EmBRUN, een dynamische groep jonge Vlamingen die met hart en ziel maar vooral op virtuoze wijze vernieuwende en swingende folk spelen, komen workshops verzorgen. En natuurlijk zijn er van eigen bodem 3 docenten die niet mogen ontbreken: Annemarie de Bie (zang), Pieter Wentzel (bodhrán) en Mirjam Rietberg (harp). 

Naast de vele workshops zijn er docentenconcertjes, eindpresentaties van de cursisten en sessies tot in de kleine uurtjes. Als klap op de vuurpijl zorgt EmBRUN er tijdens het bal op zaterdagavond voor dat voetjes van de vloer gaan en het dak eraf.

Bekijk voor meer informatie en het volledige programma de website van Artex.

Artex Kunstenschool
School of the Arts, music school, dance school, theatre school and courses fine arts
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het is tijd om Texel geleidelijk en volgens de normen van de anderhalvemetersamenleving weer open te stellen voor toeristen.Reageren!