ZDH Den Hoorn

Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.

ZDH lijdt nipte nederlaag

Algemeen

ZDH heeft voor de derde keer op rij een uitwedstrijd verloren. Anders dan voorgaande keren was het tegen Nieuwe Niedorp tot de laatste minuut spannend en werd het uiteindelijk 2-1.

De Zwaluwen moesten opnieuw roeien met de riemen die ze hadden. Routiniers Guido Boogaard en Daniël Bakker ontbraken andermaal. Een tegenvaller was ook het uitvallen na een half uur van spits Gijs de Graaf met een voetblessure. Hij werd vervangen door Stef Kooger.

Het stond op dat moment nog 0-0, in een eerste helft waarin de thuisploeg een overwicht had, maar ZDH knap tegenspel bood. Er werd hard gewerkt en ook verdedigend had de ploeg de zaakjes aardig op orde. Aanvallen was een ander verhaal. Achterin ging de bal vrij vlot rond, maar ter hoogte van de middenlijn ging het door slordig balverlies regelmatig mis. Nieuwe Niedorp kreeg dan ook de beste kansen, maar keeper Tom Reijnders stak in grootse prima vorm en verrichtte enkele fraaie reddingen.

ZDH was twee keer dicht bij een doelpunt. Een vrije trap van Tom Bijl had een beter lot verdiend. Even later probeerde hij het met een schot van eigen helft en had de keeper opnieuw de grootste moeite de bal uit zijn doel te houden.

De thuisploeg had een strafschop nodig om op voorsprong te komen. Die viel in de vijfde minuut van de blessuretijd, nadat Barry van der El de bal ongelukkig op zijn hand had gekregen. Ditmaal was Reijnders kansloos.

Nieuwe Niedorp kwam na een aarzeling in de Hoornder verdediging tien minuten na rust op 2-0, maar anders dan in de afgelopen weken bleef ZDH daarna knokken voor een beter resultaat. Kees Lap bracht met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied een kwartier voor tijd de spanning terug.

ZDH viel aan, leek soms wel met een man meer op het veld te staan en Koen Jansen schoot de bal op de lat. Toch kreeg Nieuwe Niedorp uit de counter enkele dotten van kansen de wedstrijd definitief te beslissen. De ploeg raakte nog een keer de paal en zag Reijnders opnieuw een prachtige redding verrichten. Het bleef echter 2-1.

Daarmee was de derde nederlaag op rij een feit. ZDH mag echter troost putten uit het gegeven dat werd verloren van de top drie van de ranglijst. Zondag spelen de Zwaluwen eindelijk weer eens een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan AGSV.