OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Foto: Menno Heijn

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

"De enige luxe die Damian wil is bij zijn ouders en broer wonen"

Gezondheid

De tijd begint te dringen voor de 5-jarige Damian uit De Koog. Net als ieder ander kind woont hij liefst bij zijn ouders en zijn broer. Maar als er niet voor januari begonnen wordt met een verbouwing van het huis in De Koog, wordt dit erg lastig. Damian, die lijdt aan een zeer zeldzame hersenaandoening, wordt te groot en te zwaar om hem gewoon te kunnen verplaatsen. De ouders zitten met de handen in het haar. De verbouwing kost veel geld door alle aanpassingen die nodig zijn om het huis leefbaar te maken voor het hele gezin.

Hoe zwaar zijn tegenslagen ook zijn, Damian blijft een vrolijk kind. Net als de andere kinderen van zijn leeftijd. Maar hoe erg zou het zijn als een jongen van vijf niet in zijn vertrouwde omgeving kan wonen. Zijn ouders willen alles voor hem doen, maar zonder aanpassingen wordt het gewoon onmogelijk om thuis voor hem te kunnen zorgen.

Door Damian zijn aandoening is de jonge Texelaar niet in staat zelf te lopen of te praten en hij is dus compleet afhankelijk van de zorg door zijn ouders of professionele begeleiding. Om deze zorg te waarborgen zijn er echt snel aanpassingen in huis nodig. Aangezien dit niet volledig vergoed zal worden, moet er een hoop door de ouders zelf bekostigd worden. Dit is een groot bedrag, dat in korte tijd bij elkaar gebracht moet worden. Een nagenoeg onmogelijke opgave voor zijn ouders.

"Dit laten wij toch niet gebeuren? Laten wij op Texel en daarbuiten zien dat wij slagen waar de overheid niet langer helpt. Damian is net zozeer van ons als iedere andere Nederlander. En daarom verdient hij dezelfde luxe als ieder van ons. En de enige luxe die Damian wil is in hetzelfde huis wonen als zijn ouders en zijn grote broer. Gaan wij hem dit ontnemen of zetten we de schouders er onder! Help Michelle en Menno mee. Iedere euro helpt om Damian een veilig thuis te geven waar hij zoveel mogelijk gewoon kind kan zijn", valt te lezen op de website van de speciaal in het leven geroepen stichting 'Aangehaakt voor Damian'.

Doneren

Inmiddels is een inzamelactie begonnen. Het is mogelijk om te doneren via https://www.stichtingaangehaakt.nl/damian/. Daarnaast zijn er diverse activiteiten gehouden, waaronder een Bingo in De Hof afgelopen weekend.

Afbeelding
Nieuwe cursus aquarelleren bij Artex Cultuur 9 uur geleden
Porren in het vuur tijdens de meierblis.
Texel laat meierblis branden Algemeen 14 uur geleden 2
V.l.n.r.: Hugo Groothuis, Thomas Wassenaar, Kevin van Zuilekom, Mike van der Haas, Jan van Wijk, Herbert de Geer en Tim de Haan
Heren 1 schrijft historie met promotie Algemeen gisteren
De meierblis in Den Burg.
Meierblissen op Texel ontstoken Algemeen 30 apr, 20:00 1
Gezelligheid in Den Burg in 2023. Dit jaar ruimt de gemeente alle banken en hutten van tevoren op.
Redactie zoekt mooiste meierblisfoto's 2024 Oproep 30 apr, 10:30
Afbeelding
Voorjaarsmarkt in centrum Den Burg Algemeen 30 apr, 08:00 7
Schetsontwerp van het kunstwerk in het Thijssehuis.
Zoeken naar kleuren kunstwerk Thijssehuis Algemeen 29 apr, 13:45 14
Vlnr: Arco Garritsen en Jan Jacob Rab van de Zestig van Texel met in hun midden Jaap Witte.
Jaap Witte wint Schapenroosterbokaal en Lopertje Sport 29 apr, 10:00 2