Logo texelsecourant.nl
De zendmast van Scouting Texel op Loodsmansduin.
De zendmast van Scouting Texel op Loodsmansduin. (Foto: Jeroen van Hattum)

Scouts leggen contacten over hele wereld

Scouting Texel doet dit weekend op camping Loodsmansduin in Den Hoorn mee aan de 'Jamboree on the Air' en de 'Jamboree on the Internet' (JOTA en JOTI).

Dat zijn bijeenkomsten van scouts over de wereld waarbij ze via zendapparatuur en internet een paar dagen lang contacten met elkaar leggen.

De Texelse scouts staan met een zendtent met radio-apparatuur op de camping en een tent waarin diverse computers zijn opgesteld. De scouting kampte de afgelopen dagen aanvankelijk met slecht weer waardoor de jongste groepen thuis bleven.

Zaterdag was het weer goed en konden de scouts aan de slag met de zendapparatuur en de computers om contacten met andere scouts te leggen.

Ze kregen zaterdagmiddag bezoek van Jaap Boot, voorzitter van Scouting Nederland, die de herfstvakantie met de familie jaarlijks op Texel doorbrengt en dan ook altijd even een kijkje bij de Texelse scouts neemt.

Voorzitter Jaap Boot (oranje trui) van Scouting Nederland kijkt bij het JOTA/JOTI-weekend van Scouting Texel op Loodsmansduin.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Er moet een aanmeldplicht komen voor alle bed and breakfastsReageren!