Logo texelsecourant.nl
Het winnende team van De Webjongens met links Bart de Vries, één van de organisatoren van de Teamkwis.
Het winnende team van De Webjongens met links Bart de Vries, één van de organisatoren van de Teamkwis. (Foto: Jeroen van Hattum)

Webjongens winnen Teamkwis Texel

Het team van De Webjongens heeft de eerste Teamkwis Texel gewonnen.

De uitslag werd zaterdagavond bekendgemaakt tijdens een gezellige avond voor de teams in Question Plaza in Den Burg. In totaal deden 24 teams van elk tien personen mee aan de kwis van Lions Club Texel die eind september voor het eerst werd gehouden.

De tweede plaats was voor het team van de Jozefschool, de derde plaats voor 'Spuiten en Slikken' (team van de Texelse Apotheek en Dierenartsenpraktijk Texel) en de vierde plaats was voor team 'De Vuurvreters' van de Texelse brandweer.

De Webjongens mochten als prijs €750,- overmaken naar een goed doel en dat werd het hospice in Den Burg. De Jozefschool doneerde €500,- aan het Lejofonds van oud-schooldirecteur Leo Annyas en 'Spuiten en Slikken' schonk €250,- aan het Tesselhuus. Het team 'Bijna Gelukt' pakte de poedelprijs en dat leverde €100,- op voor het Prinses Beatrix Spierfonds.

Vreugde bij Carst Komdeur en Florian Julius van De Webjongens na het winnen van de Teamkwis.

Het geld voor de goede doelen werd opgehaald met de honderd euro aan deelnamekosten die elk team betaalde. De rest van het geld wordt door de Lions aan goede doelen geschonken. Een deel van de baropbrengst van zaterdagavond gaat eveneens naar het goede doel.

De uitslagen werden bekendgemaakt door Bart de Vries die de motor achter de Teamkwis was. Hij liet weten dat er zaterdag 26 september 2020 een tweede Teamkwis wordt gehouden.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Er moet een aanmeldplicht komen voor alle bed and breakfastsReageren!