Logo texelsecourant.nl
De Kogerstraat in Den Burg.
De Kogerstraat in Den Burg. (Foto: Job Schepers)

Werkzaamheden in Kogerstraat

Aannemer De Vries & van de Wiel begint maandag 4 november met de werkzaamheden voor het aanleggen van een nieuw gescheiden rioolstelsel in de Kogerstraat in Den Burg.

De werkzaamheden beginnen in het gedeelte tussen de rotonde en de Akenbuurtsweg. Het werk neemt volgens de gemeente ongeveer de hele maand november in beslag, onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

Vanaf 11 november zijn zowel de Kogerstraat als de Akenbuurtsweg tijdelijk afgesloten voor alle verkeer in verband met de werkzaamheden. 

Volgens de planning is de Akenbuurtsweg vanaf 25 november weer toegankelijk voor verkeer en blijft de Kogerstraat nog even afgesloten tot aan Hotel Koogerend.

Na de feestdagen wordt het riool in het tweede deel van de Kogerstraat vervangen.

De geplande werkzaamheden aan de Kogerstraat (Afbeelding Gemeente Texel)

Bewoners van de Kogerstraat hebben al meermalen het verzoek ingediend om tegelijk met de werkzaamheden de straat her in te richten tot 'erftoegangsweg'. Het college zegt vast te houden aan een afspraak met de raad om eerst de zienswijzen op het nieuwe Parkeer- en Verkeerscirculatieplan Den Burg (dat recent ter inzage lag) te behandelen, voordat er plannen worden uitgevoerd.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Er moet een aanmeldplicht komen voor alle bed and breakfastsReageren!