Logo texelsecourant.nl
Foto: Google

Presentatie onderzoeken toekomst Texel


Studenten van Universiteit Utrecht presenteren donderdagavond 17 oktober bij Stayokay aan de Haffelderweg in Den Burg hun bevindingen van diverse onderzoeken die zij hebben gedaan naar duurzaamheid op Texel.

De studenten waren in mei een week op Texel om toekomstvisies te maken voor de onderwerpen zoetwater en verzilting, duurzame energie, natuurbeheer en recreatie en voor Texel zelf.

Volgens Pepijn Lijklema van Texlabs, die de studenten tijdens hun verblijf op Texel begeleidde, hebben de studenten zich onder meer gericht op de vraag hoe jongeren hun toekomst op Texel zien. 

"Andere studenten hebben gekeken naar het zoutgehalte, de mogelijkheden rondom zoetwateropslag op Texel en de mogelijkheden voor zilte landbouw als mogelijk alternatief."

De studenten keken naar verschillende soorten hernieuwbare energie en welke vorm het meest realistisch is volgens boeren, ondernemers, beleidsmakers, bewoners en toeristen. 

"Studenten hebben verder gesproken met bewoners, toeristen en vertegenwoordigers van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer over hun visies op natuurbeheer. Daarnaast hebben de studenten metingen aan de biodiversiteit gedaan en dit proberen te relateren aan verschillende factoren."

Het ging om 115 eerstejaars studenten van de studie 'Global Sustainability Science' van Universiteit Utrecht. De presentatie bij Stayokay begint donderdag om 20:00 uur.
 

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Er moet een aanmeldplicht komen voor alle bed and breakfastsReageren!