Logo texelsecourant.nl
Foto: Pixabay
Gezond & Fit

Ski-fit bij FiTT

Centrum voor fysiotherapie FiTT aan de Schoorwal in Den Burg start eind oktober met bijeenkomsten voor Texelaars om goed voorbereid op de wintersport te gaan.

Fysiotherapeute Renske Westveer - Laagland Winder van FiTT verzorgt vanaf dinsdag 29 oktober acht lessen van een uur met daarin aandacht voor onder meer krachttraining, rompstabiliteit en coördinatie. Doel van de trainingen is dat skiërs, snowboarders en langlaufers van tevoren de juiste spieren trainen en opbouwen om tijdens de wintersport onbelemmerd van een piste af te dalen.

Renske: "De gedachte is dat je straks tijdens de wintersport mooi lange afstanden kan afleggen en niet regelmatig pauzes hoeft te nemen om uit te rusten of dat je met spierpijn te kampen hebt." De trainingen zijn bedoeld om te voorkomen dat er tijdens de wintersport blessures ontstaan of dat er verzuring kan toeslaan, waardoor het skiën, langlaufen of snowboarden voortijdig is afgelopen.

De trainingen zijn vanaf dinsdag 29 oktober tot en met dinsdag 17 december elke dinsdagavond van 16:30 tot 17:30 uur in het gebouw van FiTT aan de Schoorwal. Deelname aan de training kost in totaal €80,-. Meer informatie via tel 314 968 of info@fittexel.nl.

Renske Westveer - Laagland Winder laat collega Bas Mulder een oefening doen in het kader van ski-fit.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Initiatiefnemers van de petitie "Zeg nee tegen 5G" waarschuwen dat 5G (snel internet) schadelijke is voor onze gezondheid. Mee eens of niet mee eens?Reageren!