Marjet van der Vis met een tajine in haar handen. Uiteraard is de stoofpot, die bekend werd uit de Marokkaanse keuken,   verkrijgbaar bij het Keukencentrum.
Marjet van der Vis met een tajine in haar handen. Uiteraard is de stoofpot, die bekend werd uit de Marokkaanse keuken, verkrijgbaar bij het Keukencentrum.

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Het is weer tijd om lekker de keuken in te duiken

Algemeen Wonen

Het is herfst! Slijp de messen, want nu het buiten weer guur en koud wordt, is het heerlijk om lekker de keuken in te duiken. Wie denkt aan de herfst denkt bijvoorbeeld aan stoofgerechten met pompoen en wild. De komende periode zijn er weer gezellige en leerzame kookdemonstraties om inspiratie en handvatten in de keuken te geven. "Lekker de kachel aan en gezellig samen kokkerellen. Ik vind het heerlijk", vertelt Marjet van der Vis van Keukencentrum Texel.

Kookdemo's

Was het vroeger gebruikelijk om alleen in de keuken te staan, tegenwoordig is koken steeds vaker een bron van gezelligheid. "Als ik bij ons thuis kijk zeker. We hebben een kookeiland en iedereen zit er omheen. Ik ben dan bezig met voorbereidingen en de anderen bieden vanzelf aan om mee te helpen. Uiteindelijk ben je zo met z'n allen aan het koken. De één is bezig met gestoomde aardappeltjes in de stoomoven, de ander maakt een heerlijke soep op de inductiekookplaat en weer een ander snijdt vlees en groenten voor de slowcooker. De mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos en dat laten we ook weer zien bij de diverse kookdemo's die de komende periode gepland staan", vertelt Marjet enthousiast.

Op zaterdag 5, 19 en 26 oktober van 14:00-16:00 uur worden er door het team van Keukencentrum Texel herfst-kookdemo's gegeven met gebruik van onder meer  pompoen, pasta, paddestoelen en wild in combinatie met de rookpan, slowcooker, stoomoven, vacumeerapparaat, KitchenAid en Magimix. Op zaterdag 12 oktober van 10:30-16:00 uur kan men alle messen en scharen weer laten slijpen bij de vakkundige messenslijper Johan Kunst en snijtechnieken leren van professionele kok Valentijn Hillen. Het plezier in de keuken hangt voor een groot deel af van goed materiaal en scherpe messen zijn daar onderdeel van.

"Op onze Facebookpagina en website staan actuele informatie, recepten en de lange termijn agenda. Bovendien komen de feestdagen er langzaam maar zeker alweer aan en zijn we al druk bezig met creatieve kerstpakketten van onze overheerlijke delicatessen. Natuurlijk gaan we rond Sinterklaas en Kerst ook weer van alles organiseren."

Keukenspecialist

Naast alle kookdemonstraties is  Keukencentrum Texel  al 53 jaar een expert in het leveren en plaatsen van keukens op basis van een eerlijk advies. "Het jaarrond keukens plaatsen en keukenadvies is nog steeds onze corebusiness. 'Ontzorgen' is daarbij het sleutelwoord. Wij regelen alles. Dat begint al bij een uitgebreid advies op maat, compleet met Virtual Reality 3D-tekening waarmee de klant door de ruimte heen kan bewegen. Wij leveren solide keukens in het middensegment voor woonhuizen en recreatiewoningen en voor ieder budget. Mijn partner Pieter Koper zorgt voor vakkundige plaatsing en wij verzorgen ook kosteloos de planning van de bijkomende werkzaamheden zoals het aanpassen van het leidingwerk, stucwerk en tegelwerk", vertelt eigenaresse Marjet van der Vis.

De mogelijkheden zijn eindeloos

Een nieuwe keuken begint volgens Marjet bij het in kaart brengen van de wensen, de mogelijkheden afgestemd op de beschikbare ruimte. Voor een oriënterend gesprek nemen ze bij het Keukencentrum dan ook ruim de tijd. "De mogelijkheden zijn tegenwoordig eindeloos. Maar alles heeft weer voor- en nadelen. We verkopen veel composiet bladen, ze zijn heel betaalbaar, slijtvast en niet gevoelig voor zuren en vetten. Momenteel zijn kookeilanden en kookplaten met bladafzuiging heel populair, maar je kunt ook kiezen voor een plafond-afzuigunit boven een kookeiland, omdat warmte omhoog stijgt en de vochtige kookdamp dan naar buiten wordt afgevoerd. Wij adviseren afhankelijk van de situatie en de mogelijkheden."

"Koken op inductie is actueel, energiezuinig, snel en direct regelbaar en de glasplaat is bovendien gemakkelijk schoon te maken. Naast een groot aanbod aan inductiekookplaten hebben wij ook magnetische pannen die geschikt zijn voor inductie in onze kookwinkel. Voor wie overweegt de overstap van gas naar inductie te maken, komen we graag ter plaatse de mogelijkheden bekijken en regelen ook de aansluiting en aanpassingen van het elektra."

Wie niet op zoek is naar een nieuwe keuken, doet er toch goed aan om eens een kijkje te nemen aan de Bernhardlaan. Je vindt er alles wat met koken te maken heeft en kijkt je ogen uit. Messen, pannen, kleurige pepermolens en fluitketels, keukenmachines, slowcookers, barbecues en delicatessen. Het team van Keukencentrum Texel adviseert hierover graag, iedereen is van harte welkom.

Keukencentrum/Kookwinkel Texel
Bernhardlaan 186
1791 XJ  Den Burg Texel
tel. 0222-312447
www.keukencentrumtexel.nl

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 6 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45