Logo texelsecourant.nl
Ontbijt in de stal van Westerheem.
Ontbijt in de stal van Westerheem. (Foto: Jeroen van Hattum)

Ontbijt voor Texelse kinderen in de stal

Tegen de tweehonderd Texelse basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 hebben woensdagochtend gezamenlijk bij melkveebedrijf Westerheem van de familie Bakker een Texels ontbijt genuttigd.

Het ontbijt was geregeld door de Stichting Boerenklasse. Het was bedoeld om de kinderen te laten zien en proeven wat boeren zoal aan etenswaar verzorgen en waar voedsel vandaan komt.

Dat was woensdagochtend goed voor elkaar: de kinderen zaten op strobalen in de voergang van de stal en daar zaten ze letterlijk tussen de koeien. Op tafel stonden onder meer vleeswaren, kaas, aardbeien, jam, fruit en er was verse melk en yoghurt.

Jan Willem Bakker van de Stichting Boerenklasse had één advies voor de kinderen: proef wat er staat en probeer zoveel mogelijk uit. "Het komt hier allemaal uit de omgeving."

Het ontbijt werd begeleid door leerkrachten, ouders en vertegenwoordigers van de Stichting Boerenklasse. Ouders hielpen ook mee met het vervoer van de kinderen tussen school en Westerheem.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!