Logo texelsecourant.nl
De nieuwe trap tegen de dijk bij De Cocksdorp in wording.
De nieuwe trap tegen de dijk bij De Cocksdorp in wording. (Foto: Jeroen van Hattum)

Brede trap tegen dijk bij De Cocksdorp

De aanleg van een brede trap tegen de dijk in het verlengde van de Kikkertstraat in De Cocksdorp is van start gegaan.

De realisatie van de trap, een wens die jaren geleden in het dorp werd geuit, is één van de laatste activiteiten van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier bij de versterking van de dijk bij De Cocksdorp.

De vier meter brede trap wordt voorzien eenzelfde soort stenen als in de Kikkertstraat, waardoor het er vanuit de Kikkertstraat uitziet  als de trap een geheel vormt met de straat. Er komen zitblokken in de trap en een plateau op de dijk waar mensen kunnen staan om over het wad te kijken.

Er komt eveneens een pad langs de dijk naar boven voor mensen die op een rolstoel of een scootmobiel zijn aangewezen.

De start van de aanleg van de trap was dinsdag te zien toen het voormalige gemaal Eijerland aan de Stichting Waterrijke Perspectieven in De Cocksdorp werd overgedragen.

De stichting is eveneens bezig met de voorbereidingen voor de wadsteiger aan de andere kant van de dijk. Bedoeling is dat de lengte daarvan wordt teruggebracht naar honderd meter en dat er aan het einde geen stuk meer komt dat mee op en neer gaat met het getij zoals aanvankelijk de bedoeling was.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!