Logo texelsecourant.nl
De uitreiking van de giften op de haven.
De uitreiking van de giften op de haven. (Foto: HavenVIStijn)

HavenVIStijn reikt donaties uit

De organisatie van het HavenVIStijn heeft zondag in totaal €5000,- uitgereikt aan zes goede doelen op het eiland.

Het geld ging naar de Gollards, Team Texel Ambulant, De Waerden, Texels Welzijn, De Traanroeier en de SOSA in Oudeschild. De laatste gebruikt de gift voor een uitje met de leden met de TX44 naar Den Oever. De donatie voor de Traanroeier is bestemd voor onderhoud aan de draagbalk van de kap.

Texels Welzijn laat de gift ten goede komen aan het project van Tafeltje Dekje waarbij met Texelse producten wordt gewerkt. Het geld wordt onder meer gebruikt voor het aanpassen van de keuken waar de maaltijden worden bereid. De Waerden gebruikt de donatie voor een uitje met de 17 cliënten die gebruik maken van de locatie Molenstraat in Den Burg.

Team Texel Ambulant gebruikt het gedoneerde geld voor het verfraaien van de locatie waar gezamenlijk met cliënten wordt gekookt en gegeten en de gift voor de Gollards komt ten goede aan een duofiets voor het verzorgingscentrum. De giften werden zondagochtend door de organisatoren van het HavenVIStijn uitgereikt aan vertegenwoordigers van de zes Texelse organisaties.

Het geld was opgehaald met het verstrekken van vis en broodjes garnalen tijdens het HavenVIStijn dat eind augustus voor de elfde keer op de haven van Oudeschild werd gehouden.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!