Logo texelsecourant.nl
Foto: Job Schepers

Eerste woningen de Tuunen opgeleverd

De eerste bewoners van Buurtskap De Tuunen ontvangen begin oktober de sleutel van hun woning. Dan worden de veertien sociale huurwoningen op het Kadijkserf opgeleverd. Dat meldt de gemeente

"Een mooi moment voor de bewoners, en het project! De woningen, die grotendeels al in de fabriek van Skilpod in België gebouwd waren, zijn inmiddels afgebouwd en staan klaar in De Tuunen. Tot aan de oplevering vinden nog verschillende werkzaamheden plaats om de woningen en het terrein er omheen woonklaar te maken", valt te lezen op de website van de gemeente.

Aannemer Plaisier werkt in opdracht van Skilpod momenteel aan het aansluiten van de woningen op de nutsvoorzieningen, zoals stroom, water en glasvezel. Ook de schuurtjes worden geplaatst. Vervolgens richt groenaannemer Frisia samen met Texelse aannemers het erf verder in met paden, parkeerplaatsen en groen.

Ondertussen lopen de voorbereidende werkzaamheden voor de andere erven door. Ook voor deze erven geldt dat, na het plaatsen van de sociale huurwoningen, de aansluiting op de nutsvoorzieningen en het inrichten van het terrein elkaar opvolgen. De oplevering van de sociale huurwoningen vindt daarom gefaseerd plaats. Na het Kadijkserf volgt het Tuinerf naar verwachting uiterlijk in januari, het Middenerf in februari en het Hoekerf en Marserf in maart 2020.

Woontij, leveranciers, aannemers en gemeente Texel werken actief samen om het werk zo snel en efficiënt mogelijk te realiseren. Toch is er meer vertraging dan vooraf ingeschat. De ontwikkeling van een nieuwe wijk, zoals Buurtskap de Tuunen is pionieren en vraagt om een andere aanpak dan bij een reguliere wijk. De woningen worden sneller geproduceerd dan bij reguliere bouw, terwijl de aanvraag van leveranciers voor de omgevingsvergunning op dat moment nog loopt. Ook het proces rond het aanleggen van de huisaansluitingen voor dit type woningen en vervolgens het kunnen inrichten van het terrein zijn hiervan afhankelijk. Jan van Andel, directeur woningcorporatie Woontij: "De vertraging heeft extra geduld gevraagd van de bewoners. We zijn blij dat de eerste bewoners zeer binnenkort hun woningen kunnen betrekken."

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Een dam tussen Schotland en Noorwegen, plus één tussen Frankrijk en Engeland ter bescherming tegen de zeespiegelstijging van enkele meters. Goed plan?Reageren!