De nieuwe sporthal in wording.
De nieuwe sporthal in wording. Archieffoto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Tarieven voor sport terug naar tekentafel

Sport

De voorstellen voor een nieuw tarievenbeleid voor de gemeentelijke sportaccommodaties op Texel gaan terug naar de tekentafel.

Zoveel werd dinsdagavond duidelijk tijdens de commissievergadering waarin de voorstellen op tafel lagen.

De Sportraad gaf aan zich overvallen te voelen door het nieuwe beleid en was ook niet geraadpleegd voor advies, terwijl de sportraad wel namens de sportverenigingen het overlegorgaan voor de gemeente is. Volgens een inspreker was het niet mogelijk om de nieuwe tarieven goed op hun merites te beoordelen.

Atletiekvereniging Texel en Gymvereniging Texel gaven de politieke partijen dinsdagavond eveneens het advies eerst nog eens met betrokkenen in overleg te gaan.

Wethouder Jaap Vlaming (sport) kreeg tijdens de vergadering dusdanig veel vragen op zich afgevuurd, dat hij door de bomen het bos even niet meer zag en een schorsing nodig had om voor zichzelf de boel op een rijtje te krijgen.

Het leidde er uiteindelijk toe dat hij, mede op advies van de commissieleden, het collegevoorstel terugtrok. De wethouder gaf aan wel met een voorlopig tarief voor de nieuwe sporthal in Den Burg te willen gaan werken. Bedoeling is dat de nieuwe sporthal over een paar weken in gebruik is en dan moet er iets van een tarief voor de zaalhuur zijn.

Wat het voorlopig tarief moet worden, kwam gisteravond nog niet aan de orde. In het collegevoorstel werd gesproken over een zaaltarief van €14,- per uur. Wethouder Vlaming opperde nog de gedachte om het daltarief van 16.00 tot 18.00 uur uit te breiden naar 15:00-18:00 uur mits dat de scholen niet in de weg zit. Dan gaat het om 25 procent korting op de voorgestelde zaalhuur.

Volgens de wethouder zit er op de nieuwe tarieven van buitensportaccommodaties minder druk, waardoor daarvoor meer tijd is voor overleg.

Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 6 uur geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 9 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 10 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 11 uur geleden 8
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 12 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 12 uur geleden 22
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 12 uur geleden 18
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 12 uur geleden 5