Logo texelsecourant.nl
De Pelagia.
De Pelagia. (Foto: NIOZ)

Onderzoekers NIOZ over hun werk in 12 Balcken

Het NIOZ op Texel doet wereldwijd zeeonderzoek van delta tot diepzee. Woensdag 28 augustus vertellen onderzoekers in korte verhalen in de 12 Balcken in Den Burg hoe zij willen bijdragen aan oplossingen voor ingewikkelde vraagstukken als klimaatverandering en zeespiegelstijging.

Tijdens de presentaties is iedereen welkom om vragen te stellen, mee te doen met een quiz en zich te verwonderen over de fascinerende verhalen en onbekende beelden uit zee.

Achtereenvolgens vertellen onder andere Fons de Vogel en Maaike Goudriaan samen over hun onderzoek naar de afbraak van verschillende soorten plastic. Zowel in het lab als op zee. Clea van de Ven vertelt over haar promotieonderzoek rondom de groeistrategie van planten en hoe dit kustgebieden kan beïnvloeden. En Jan-Berend Stuut laat iedereen via een quiz meedenken naar de juiste antwoorden op soms lastige vragen.

Dit is een van de laatste bijeenkomsten van de S.E.A Art Tour. Wil je weten hoe kunstenaars zich door NIOZ wetenschappers hebben laten inspireren? Bezoek dan nog tot eind augustus de kunstwerken van de S.E.A Art Tour. Meer info www.sea-texel.nl. De avond in de Balcken begint om 21:00 uur en is gratis toegankelijk.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De snelheid op de verbindingswegen van en naar alle Texelse dorpen op 80 km/uur houden of naar 60 km/uur?Reageren!