Logo texelsecourant.nl
De Texelse Reddingsbrigade.
De Texelse Reddingsbrigade. (Foto: Texelse Reddingbrigade)

Grote zoekactie naar vermist meisje

De Texelse Reddingsbrigade heeft vrijdagmiddag een grote zoekactie bij paal 28 gehouden, nadat daar een 5-jarig meisje vermist was geraakt.

Het meisje was met haar broer en tweelingzus bij de waterlijn aan het spelen en opeens was ze verdwenen. De moeder alarmeerde de bewakers van de Texelse Reddingsbrigade, waarna meteen een zoekactie werd opgestart.

Het vermoeden bestond dat het meisje mogelijk het water was ingegaan. De KNRM werd eveneens gealarmeerd, zodat de reddingboot op zee mee zou kunnen zoeken.

Na ongeveer twintig minuten werd het meisje gevonden. Omdat ze het koud had, was ze het water uitgegaan en achter de strandhuisjes uit de wind gaan zitten. "Deze keer is het goed afgelopen, maar dergelijke incidenten laten zien hoe belangrijk ons werk is en hoe snel er iets mis kan gaan."

De reddingsbrigade wijst erop dat ouders bij de strandbewaking polsbandjes kunnen krijgen om hun telefoonnummer op te schrijven. Dan kunnen anderen als ze een kind vinden makkelijk contact met de ouders leggen.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De snelheid op de verbindingswegen van en naar alle Texelse dorpen op 80 km/uur houden of naar 60 km/uur?Reageren!