Logo texelsecourant.nl
De zilte landbouw bij De Petten.
De zilte landbouw bij De Petten. (Foto: Zilt Proefbedrijf)

Zilt-Proefbedrijf B.V vraagt faillissement aan

Het Zilt-Proefbedrijf B.V. en Texel-Saline B.V. hebben een faillissement aangevraagd. De aandeelhouders en het management hebben gezien de liquiditeitsprognose, niet langer de keuze om de activiteiten op een verantwoorde manier voort te zetten. Er wordt gekozen voor aanvraag van faillissement zodat een door de rechtbank aangewezen curator de regie krijgt over deze entiteiten.

Na een aantal financieel zware jaren is er nog één keer intensief gewerkt aan een reorganisatie in het afgelopen jaar, maar ook deze heeft het tij niet kunnen keren. Te zware verliezen uit het verleden drukken teveel op de toekomst van de bedrijven.

Juist nú wordt gekozen voor deze manier om zo min als mogelijk externe partijen te duperen. 

Marc van Rijsselberghe in een reactie op het nieuws: "Toen ik mij in maart terugtrok uit het management van het bedrijf (niet als aandeelhouder) kon het bedrijf draaien en lagen er enorme kansen voor de toekomst. Tot enkele weken geleden was het huidige management zelfs nog bezig om het over te nemen. Dat nu faillissement is aangevraagd, kwam voor mij als een verrassing." 

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

e gemeente moet strenger handhaven op eigenaren die de stront van hun hond niet opruimen.Reageren!