Logo texelsecourant.nl

Nieuwe subsidieronde Waddenfonds

Het Waddenfonds opent begin december een nieuw subsidietraject waarbij in totaal €8 miljoen beschikbaar is voor initiatieven op economisch en ecologisch vlak in het Waddengebied.

In aanloop naar de nieuwe subsidieregeling Thematische Openstelling houdt het Waddenfonds op 9 en 10 september in Noord-Holland, Friesland en Groningen informatiebijeenkomsten. De bijeenkomst voor Noord-Holland is op maandag 9 september bij hotel Van der Valk in Wieringerwerf (langs de A7). De bijeenkomst is van 14:00 tot 16:30 uur.

Van 9 december tot 21 januari 2020 kunnen vervolgens aanvragen bij het Waddenfonds worden ingediend. Per aanvraag is maximaal €500.000,- beschikbaar. Een project moet betrekking hebben op minstens één van de acht thema's van het Waddenfonds om voor subsidie in aanmerking te komen.

De acht thema's zijn: natuur, bodem water licht en geluid, werelderfgoed cultuurhistorie en landschap, duurzame recreatie en toerisme, verduurzaming energiehuishouding, duurzame Waddenhavens, duurzame visserij en duurzame agrarische sector.

In aanloop naar de thematische openstelling van het Waddenfonds kan van 23 september tot 4 oktober een beroep worden gedaan op een subsidieregeling voor advieskosten van het Waddenfonds. Er is ook nog een subsidieregeling voor 'lokale innovaties'. Daar kunnen tot 13 december aanvragen worden ingediend.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Er moet een aanmeldplicht komen voor alle bed and breakfastsReageren!