Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Gevarieerd aanbod horeca en detailhandel op de Groeneplaats

Algemeen

Horeca en koffiebranderij Texelse Branding, Beentjes Bloemen en Vakslager Peter Haker vestigen zich in de nieuwbouw aan de Groeneplaats. Wie de vierde ondernemer wordt is nog niet bekend.

Het pand op de hoek bij De Lindeboom is verkocht aan René Beentjes van Beentjes Bloemen. René: "De bedrijfsruimte was door ontwikkelaar Tuin oorspronkelijk groter bedacht dan dat voor ons nodig was. Toen bleek dat Peter Haker ook interesse had, hebben we beiden een deel gekocht. Dit past ons zo beter. Hoe de ruimte er precies uit komt te zien weten we nog niet. Dat wordt de komende periode verder uitgewerkt, maar we geven er in ieder geval een mooie invulling aan".

Vakslager Peter Haker heeft al een vestiging in Oudeschild. Samen met zijn vrouw José en zoon Yeffrey openen ze aan de kant van de Binnenburg een tweede vestiging. "Den Burg is voor ons bekend terrein, we staan hier wekelijks op de markt. De mogelijkheid om hier een tweede vestiging te openen hebben we dan ook met beide handen aangegrepen. We zijn een ambachtelijk bedrijf en doen alles zelf, zoveel mogelijk biologisch, eerlijk en lokaal. 95 procent van wat we verkopen komt van Texel. Dit is al hoe we werken en dat breiden we graag verder uit."

Met de komst van Texelse Branding komt er naast horeca en een koffiewinkel ook een koffiebranderij. "We leveren al koffie voor verschillende horecazaken en winkels op Texel maar nu krijgen we een eigen plek. Hier kunnen we kwaliteitskoffie laten proeven zoals wij het voor ogen hebben. Maar we laten ook zien hoe koffiebranden in zijn werk gaat", vertelt eigenaar Evert Malschaert.

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 6 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45