Logo texelsecourant.nl
Foto: Job Schepers

Texel 'hyperlokaal' biertje rijker

Texel is een biertje rijker. In samenwerking met restaurant De Kastanjeboom en eetcafé De Steenenplaats heeft Familiebrouwerij Diks 'Kasté' gelanceerd, een koperkleurig Weizenbier met een volle smaak. Het biertje is alleen verkrijgbaar bij de zaken op de Stenenplaats, café Mans en in het proeflokaal van de brouwerij en zal niet in de winkel worden verkocht.

Tevreden nemen de betrokkenen een teug van het bier. Een smaakvol bier met traditionele weizenkenaroma's als banaan en kruidnagel. "Het heeft een volle smaak, maar je bent er niet te snel vol door. Daarom is het een uitstekend bier bij het eten", vertelt brouwer Maurice Diks. René Windt, Jan-Sieme Dros (eigenaren Kastanjeboom) en Richard Segers (eigenaar Steenenplaats en Mans) knikken instemmend. Ze waren het er al snel over eens, het moest een weizenbier worden. Een bier van alle seizoenen dat het bovendien goed doet bij zowel de Duitse als de Nederlandse gast. 

"Wij werden door Richard en René benaderd met dit verzoek. Zij wilden dit al een tijd, maar waren dus op zoek naar een kleinschalige brouwerij die dit kon doen. Wij willen met onze brouwerij alleen bier voor Texel maken en zo kwamen dingen samen. Het is prachtig dat we nu een huisbier hebben mogen maken dat slechts bij deze zaken verkrijgbaar is. Dat maakt het uniek", vervolgt Diks.

De naam Kasté, een samenvoeging van Kastanjeboom en Stenenplaats werd bedacht door Griet Segers, de moeder van Richard. Een pakkende naam die de lading uitstekend dekt. 

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik vind het jammer dat de Sportraad ermee stopt.Reageren!