Logo texelsecourant.nl
Foto: Gerard Timmerman
Wat vindt u?

"Hartversterkend" heeft moed op huisjes Burgwal niet opgegeven

De bouw van woningen aan de Burgwal, tussen het oude postkantoor en de kerkmuur, kwam als plan C ooit voor in de herinrichting van het Centrum van Den Burg. Daarna werd het lange tijd stil. De werkgroep Hartversterkend heeft de moed nog niet opgegeven.

Dick Drijver van de werkgroep herinnert de politiek aan het plan. In beginsel zijn woningen aan de Burgwal nog steeds mogelijk. "Echter op dit moment is daar onvoldoende reden voor", schreef de gemeente een paar jaar geleden. "Maar enkele jaren verder geeft de verslechterde situatie op de woningmarkt meer dan voldoende reden voor woningbouw aan de Burgwal", zegt Drijver nu. Hij toonde een schets met daarop een impressie van een rijtje woningen aan de Burgwal.

De beoogde bouwlocatie is nu grotendeels in gebruik voor parkeren. Deze dienen volgens Drijver (deels) verplaatst te worden naar locatie(s) binnen redelijke loopafstand van het centrum van Den Burg. "Hier ligt de relatie met het verkeerscirculatieplan. Het een kan niet zonder het ander. Wij pleiten daarom voor een autoluw centrum met een regeling voor lossen en laden, voldoende plaatsen voor gehandicapten en tijdige realisering van vervangende parkeerplaatsen. Dit in combinatie met de woningbouw aan de Burgwal maakt het centrum meer compact, meer compleet en meer comfortabel en meer toekomstbestendig." De buurt reageerde destijds kritisch op het plan.

Wat vindt u van het plan? Stem hier.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik vind het jammer dat de Sportraad ermee stopt.Reageren!