Logo texelsecourant.nl
Dirigent Pim Cuijpers.
Dirigent Pim Cuijpers. (Foto: Veerle Bastiaanssen)

TE KEK-ensemble doet Texel aan

Het 'TE KEK-ensemble', dat bestaat uit strijkers tussen de achttien en dertig jaar – gaat op tour langs de Waddeneilanden en doet op zaterdag 20 juli en zondag 21 juli Texel aan. TE KEK probeert de klassieke traditie te doorbreken met een toegankelijk repertoire, geen strikte concertetiquette en altijd gratis toegankelijke concerten.

Op de zaterdag treedt het ensemble vol talentvolle strijkers rond 15:30 uur op in Kaap Skil in Oudeschild. Een dag later treden ze om 16:00 uur op in de katholieke kerk aan de Molenstraat in Den Burg. TE KEK staat onder leiding van de jonge, enthousiaste dirigent Pim Cuijpers.

"We touren met een platbodem, een zeilschip. In totaal zijn we een week onderweg. Ik ben al eerder voor een optreden op Texel geweest, twee jaar geleden. Toen was het in de Burghtkerk. Maar met het TE KEK-ensemble wordt de eerste keer. Maar wat mij betreft wordt deze tour echt een jaarlijks iets", vertelt Martijn Keijzer van TE KEK.

Over het optreden zegt hij: "Het is zeer afwisselend, omdat we een breed publiek willen aanspreken. We spelen achtereenvolgens een strijkersserenade van Josef Suk, de Strijkerssymfonie nr. 10 van Felix Mendelssohn, volksmuziek van Edvard Grieg en snelle tangostukken van Astor Piazzolla. Geen saaie zit, waarbij men lange tijd z'n mond moet houden dus."

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Er moet een aanmeldplicht komen voor alle bed and breakfastsReageren!