Logo texelsecourant.nl
Wadwachters Wenda en Anton de Koning met Frida en Willem Jan Kraanen van Texelana.
Wadwachters Wenda en Anton de Koning met Frida en Willem Jan Kraanen van Texelana. (Foto: )

Schapenwollen dekbedden voor wadwachters

De vrijwillige Wadwachters van Natuurmonumenten liggen er 's nachts voortaan warmpjes bij. Ze slapen dankzij een gift van Willem Jan en Frida Kraanen van Texelana onder dekbedden van Texelse schapenwol.

De Wadwachtershut op de Waddendijk bij natuurgebieden Utopia en De Schorren staat er nu voor het derde seizoen. Van maart tot eind augustus verblijven daar bij toerbeurt vrijwillige wadwachters. Deze week Wenda en Anton de Koning uit Scherpenzeel. "We leven hier met de natuur. Er is hier zóveel te zien en te beleven. Vanmorgen telden we bijvoorbeeld 31 verschillende soorten vogels", vertellen ze uitkijkend over de natuur, waar verderop een lepelaar zijn kostje bij elkaar schraapt. Een populair uitkijkpunt, waar gedurende het seizoen 50.000 bezoekers passeren. Zo'n 20.000 stoppen er, van wie velen zich laten informeren door de wadwachters.

De Wadwachtershut kan bestaan dankzij sponsoring door Texelse bedrijven, zoals de fietsen door Bets en nu de schapenwollen dekbedden en kussens door Texelana. "We vinden het een mooi initiatief, dat we op deze manier graag ondersteunen", vertellen Frida en Willem Jan.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het besluit om de beslissing rond de toeristenbelasting te bevriezen, vergroot mijn vertrouwen in de politiek.Reageren!