Logo texelsecourant.nl
Texelstroom aan de onderhoudskade.
Texelstroom aan de onderhoudskade. (Foto: Pepijn Lijklema)

Wachttijd kan oplopen tot twee uur

UPDATE 16.00 UUR: TESO meldt dat vanaf 16.00 uur de tweede boot in de vaart is en er wordt een halfuursdienst gevaren zolang als nodig is.

"Vandaag kunnen wachttijden oplopen tot ruim twee uur, omdat er geen tweede veerboot ingezet kan worden. Dit vanwege onvoorziene reparatiewerkzaamheden, nog niet bekend is wanneer deze afgerond zullen worden. Indien nodig zal er na 21:00 vanaf Texel en na 21:30 vanaf Den Helder langer worden doorgevaren, zodat alle reizigers hun bestemming kunnen bereiken. Onze excuses voor het ongemak."

Dat schrijft TESO-directeur Cees de Waal aan de redactie. Eerder op de dag werd al rekening gehouden met dit scenario. De Texelstroom ging gisterochtend al uit de vaart na een technische storing. De timing valt ongelukkig daar in het zuiden de zomervakantie begint.

Gisteren gaf De Waal het volgende al aan aan de redactie: "Het drukke seizoen komt eraan en vanaf volgende week gaan we vol met twee boten varen. Daarom nemen we nu iets meer tijd om goed onderzoek te doen, nu de druk er nog niet is. De situatie was wel onverwacht, dat geef ik toe."

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!