Logo texelsecourant.nl
Impressie van de nieuwe wooncomplexen op het Landje van Pelgrim.
Impressie van de nieuwe wooncomplexen op het Landje van Pelgrim. (Foto: Omring)

Namen nieuwe wooncomplexen bekend

De nieuwe wooncomplexen van Omring op het Landje van Pelgrim bij Den Burg krijgen de namen 'Schuttehoek' en 'Schuttehof'.

Dat heeft Omring Texel laten weten. De namen zijn bij een prijsvraag bedacht door Gelein Jansen. Ze zijn een variatie op het woord 'beschutting'. "Het symboliseert beslotenheid en veiligheid."


De locatie 'Schuttehoek' staat op de hoek van het terrein (Pontweg/Gasthuisstraat), wordt volgens Omring een duidelijk 'landmark' in de omgeving en heeft daarom de naam 'Schuttehoek' gekregen. Daar komen 27 woningen.


Het andere gebouw staat wat dichter bij de al bestaande wooncomplexen 'Zonnehof' en 'Lijsterhof' en heeft daarom de naam 'Schuttehof' gekregen. In dat gebouw komen 32 woningen voor ouderen waar 24 uur per dag, zeven dagen in de week intensieve zorg en begeleiding aanwezig is.

In het andere gebouw wonen ouderen meer zelfstandig op zichzelf en is zorg op afroep beschikbaar. Aannemer Tuin is momenteel bezig met de realisatie van de complexen. Die worden gebouwd in opdracht van Woontij.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!