Logo texelsecourant.nl
Foto: Gerard Timmerman

Circa 180 miljonairshuishoudens op Texel

Bijna drie procent van de huishoudens op Texel stond begin 2017 te boek als huishouden met een eigen vermogen van een miljoen euro of meer.

Dat valt op te maken uit onderzoek naar miljonairshuishoudens in Nederland dat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag heeft gepresenteerd. Texel scoort daarin 2,9 procent.

Dat is vrijwel hetzelfde als begin 2016 toen 3 procent van de huishoudens op Texel een vermogen van één miljoen of meer had. Concreet zijn dat ongeveer 180 huishoudens. De waarde van de eigen woning en eventuele hypotheekschuld zijn volgens het CBS niet meegerekend.

Procentueel gaat Texel met de 2,9 procent aan kop in de regio. Ter vergelijking met de Kop van Noord-Holland. In de gemeente Den Helder staat 0,5 procent van de huishoudens te boek als miljonairshuishouden, in Hollands Kroon 2,5 procent en in Schagen is het 2,1 procent (plus 0,1 procent).

Ter vergelijking met de andere Waddeneilanden: Vlieland 1,2 procent, Terschelling 2,1 procent, Ameland 2,3 procent en Schiermonnikoog 2,4 procent.

Het aantal miljonairshuishoudens is overigens verre van maatgevend voor de rest van Texel. Gemiddeld genomen heeft Texel juist de laagste inkomens van de hele provincie Noord-Holland.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!